Programar a curt, mitjà i llarg termini actuacions urbanístiques, educatives, socials i ambientals al barri de Valldolig. Això és el que defensaran els grups municipals d'ICV-EUiA i Batega en el ple previst per al vinent 31 d'agost, en considerar que aquest barri ha estat «durament castigat per la crisi econòmica» i «deixat de costat per part de l'Ajuntament». Per fer-ho, en la moció que portaran a debat, proposen que es redacti un pla de recuperació i que les primeres actuacions com la modificació dels horaris de l'autobús o la reparació de paviments de calçades i voreres, s'executin abans d'un any.

«Els prop de 1.000 veïns i veïnes del barri han vist com la crisi econòmica s'ha endut també promeses de millora del barri, com les instal·lacions i equipaments públics del Pla Parcial que no han estat executats» s'exposa en el document en el qual s'especifica que aquestes actuacions estan aturades des de fa 10 anys. «Calen inversions urgents» afegeix el text on es ressalta que Valldolig es troba en «situació de degradació». Per tot això, els grups municipals d'ICV-EUIA i Batega volen instar a l'equip de govern (PSC, ERC i CiU) a preveure en els pressupostos de 2018 les partides necessàries per dur a terme les primeres actuacions.

A part d'aquesta moció, les dues formacions de l'oposició demanaran de nou a l'equip de govern que apliqui «de manera urgent» una moratòria en la concessió de llicències de grans superfícies comercials. Asseguren que «són necessàries» l'aplicació de mesures que protegeixin el comerç local, com implementar la pressió fiscal sobre les grans superfícies existents a través d'una taxa específica; la pujada exponencial de les taxes i impostos existents; o bé l'aplicació d'un IBI específic per a grans superfícies.

Finalment, en la tercera moció que portaran al ple volen instar el govern de l'Estat a augmentar en els pressupostos del 2017 l'assignació designada a la lluita contra la violència de gènere i les polítiques d'igualtat.