S´acaba l´agost i amb ell comença l´esperada Festa Major de Sant Hilari Sacalm, que aquest any oferirà més activitats que mai. Com sempre, la Baixada de Carretons serà el plat estrella de la celebració, però per aquesta edició l´Ajuntament ha preparat una sorpresa en forma de Festa Holi per a menuts i grans.

Ahir ja es van començar a escalfar motors amb la representació de l´obra El Testimoni, de Jordi Fàbregas, que es va interpretar al Teatre Catalunya.

És avui, però, quan es donarà el tret de sortida a la Festa Major amb l´actuació de Coupé Dansa i el pregó dels Petits Cantaires, que aquest any celebren el seu 40è aniversari. Això només serà un petit tast del que depararà la nit. A les 11, a la plaça Moragues, tindrà lloc el correfoc de Festa Major, que correrà a càrrec de la colla de diables local «Guillables. Posteriorment, per no perdre el ritme, l´Orquestra Montercarlo animarà la nit. Com que sempre hi ha gent que necessita més marxa, a 2/4 de 2 de la matinada el grup local The Black Note i el DJ Met seguiran la festa a la zona de barraques.

Demà, la vila també gaudirà de diverses activitats per a petits i grans. El dia començarà amb una cercavila pels carrers del poble amb els gegants i capgrossos locals, i continuarà amb l´espectacle infantil La Casa de la Mosca Fosca. A la tarda, tindrà lloc un dels actes més esperats pels joves, la VI Gimcana Marrana. Després de l´animació de Festa Major amb l´Orquestra Costa Brava, serà el torn dels concerts de barraques. A les 12 de la matinada, quan els més menuts ja dormin, l´escenari acollirà als músics Payo Calambre, Animals Dj´s i sobretot la mítica banda Boikot.

Això sí, les activitats més esperades arribaran aquest dissabte i diumenge. El dia 26, després de la Trobada de Gegants tindrà lloc un dels esdeveniments més mítics de la vila. A 2/4 de 6 de la tarda, començarà la 36a edició de la Baixada de Carretons, la més antiga de Catalunya. De ben segur que molts hilariencs ja tenen preparat el seu vehicle per recórrer la baixada dels carretons.

Més tard, participants i públic podran gaudir d´una cantada d´havaneres amb els Pescadors de l´Escala i de l´Orquestra Maribel a les barraques.

A les 5 de la tarda del diumenge 27 -per acomiadar la Festa Major- tindrà lloc per primera vegada a Sant Hilari una festa Holi Dolly. Com si fos l´Índia, la plaça Jacint Verdaguer s´inundarà de tot tipus de colors. Les bosses per empastifar amics i coneguts ja estan disponibles a Can Rovira.

Finalment, per dir adeu de manera definitiva a la festa d´enguany, el grup Ocumé oferirà un concert a la plaça Moragues.

El programa

Dimecres 23 d´agost

22.15 Hores - Teatre amb l´obra «El Testimoni». Adaptació de Jordi Farragut. Direcció, Jaume Fàbregas.- teattre catalunya

Dijous 24 d´agost

17.30 Hores - Ball amb Coupé Dansa i Pregó de Festa Major a càrrec de Petits Cantaires. - parròquia de sant hilari sacalm

17.30 Hores - Missa. - parròquia de sant hilari sacalm

18.00 Hores - Repic de campanes. - parròquia de sant hilari sacalm

20.00 Hores - Partit de futbol de Festa Major entre el C.E. Sant Hilari i el C.E. Farners B i més tard IV Correbars pels bars del centre del poble. - inici a la pl. jacint verdaguer

23.00 Hores - Correfoc de Festa Major, amb la colla de diables local «Guillables». En acabar, Ball amb l´orquestra Montercarlo. - pl.moragues

01.30 Hores - The Black Note & DJ. Met - zona de brrqs

Divendres 25 d´agost

12.00 Hores - Missa solemne concelebrada. - parròquia de sant hilari sacalm

12.00 Hores - Espectacle infantil, «La Casa de la Mosca» a càrrec d´Alquímia Musical. - jardins de can rovira

16.00 Hores - VI Gimcama Marrana amb la col·laboració del Carro del Mam - pl.guilleries

17.00 Hores - Concert de Festa Major amb l´orquestra «Costa Brava». - pavelló d´esports

20.30 Hores - Concentració de colles amb la batukada a Brincadeira - pl. gravalosa

21.00 Hores - Sopar popular al Pavelló d´Esports - pavelló d´esports

23.00 Hores - Gran Ball de Festa Major amb l´orquestra «Costa Brava» - pavelló d´esports

00.00 Hores -Payo Calambre, Boikot, Animals DJ´s - zona de brrqs

Dissabte 26 d´agost

11.00 Hores - Trobada de Gegants amb les colles de Gegants de Santa Coloma de Farners, Gegants d´Anglès i Gegants i capgrossos de St.Hilari, acompanyats pel grup Els Trempats. - pl. de l´eslgésia

17.30 Hores - 36a Baixada de Carretons, la més antiga de Catalunya - inici de la baixada de carretons

22.30 Hores - Havaneres amb el grup Els Pescadors de l´Escala - pl. jacint verdaguer

00.00 Hores - Concert de Gwrando New Project, Orquestra Maribel i DJ Blanca Ros - zona de brrqs

Diumenge 27 d´agost

11.00 Hores - Missa. - parròquia de sant hilari sacalm

12.00 Hores - Ball de l´Escuma, animat pel grup 3/4 de 15 - pl. moragues

17.00 Hores - Festa del Holi Dolly (recull la teva bossa de pols a Can Rovira). - pl. jacint verdaguer

22.00 Hores - Fi de festa amb el grup musical Ocumé - pl. moragues