El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS) ha recollit 808 animals des del mes de gener i es tem que aquest xifra pugui augmentar fins a finals d'any i que superi així els 1.044 abandonaments que es van registrar durant tot el 2016. «Després d'anys de descens, l'any passat es van disparar la xifra i crèiem que seguirà pujant perquè cada vegada més gent té animals de companyia», va explicar ahir Miquel García, portaveu de l'entitat.

Segons les dades registrades pel CAAS, l'any 2006 es van produir 989 abandonaments. Una xifra que va anar baixant any rere any fins a arribar al seu punt més baix el 2015, amb 626 animals. «La tendència va canviar de cop el 2016, i ara va a l'alça. Per això ja veiem que haurem d'ampliar les instal·lacions per poder-hi fer front», va subratllar García.

En relació amb les xifres per municipis, on més animals -sobretot gossos- s'han recollit fins aquest mes d'agost, ha estat a Lloret de Mar amb 124, seguit de Blanes amb 105, Maçanet de la Selva amb 89, Vidreres amb 88 o Caldes de Malavella amb 68. Per contra, a les localitats de Sant Hilari Sacalm i la Cellera de Ter no se n'ha recollit cap, i a la de Susqueda només un. «Això no vol dir que en aquests municipis es produeixin més o menys abandonaments, sinó que és on més ens avisen o on més se'n troben tot i que puguin venir d'altres pobles», va especificar el representant del CAAS recordant que encara resten més de quatre messos per acabar l'any.

Aquestes dades també mostren que els mesos en els quals s'han produït més casos han estat el juny (130) i el juliol (122) coincidint amb l'inici de les vacances estivals. «A finals de l'estiu augmenten les adoptcions perquè la gent torna a la rutina de sempre i volen tenir un animal de companyia», va explicar García que va precisar que tot i això, cada vegada «hi ha més gossos i per tant, més abandonaments». En aquest sentit, el portaveu del CAAS va recordar la importància d'esterilitzar els animals.

Abandonament de gats a Breda

Els últims animals recollits per Centre d'Acollida amb seu a Tossa de Mar va ser una cadellada de gats. Els animals van ser trobats abandonats dins una caixa de fruita per un veí de Breda que els va portar a la Policia Local qui posteriorment els va entregar al CAAS. «Estaven en bon estat, però els vam vacunar i descucar», va detallar García. També aquesta mateixa setmana es van recollir set cadells de gos de dos mesos -quatre femelles i dos mascles- a Lloret de Mar que ja han estat tots adoptats. I dos cadells més, dos mascles d'entre dos i tres mesos, a Santa Coloma de Farners.