Potser va ser una de les últimes persones a veure la parella desapareguda a Susqueda dijous, just abans de desaparèixer. La propietària del restaurant 'La Parada', situat a peu de carrera al trencant que mena cap al pantà de Susqueda, ha explicat que aquell dia, entre la una i les tres de la tarda, la parella va entrar al seu establiment. Es van asseure a la barra i van demanar dos refrescos.

Després, li van demanar indicacions per arribar fins al pantà. "Semblava que no coneixien la zona perquè no sabien per on havien de passar", ha explicat. Llavors, els hi va donar les indicacions de l'accés per carretera. "Havien aparcat el cotxe blau, amb el caiac a sobre, a l'aparcament d'aquí davant", ha detallat Simona Benkova.

"Jo tenia feina i ja no vam parlar, van estar deu minuts més aquí, van demanar una aigua gran, van pagar i van marxar", ha descrit. La dona afirma que estaven "súperalegres" i "molt tranquils", sense cap actitud que li aixequés sospites.

La propietària del restaurant 'La Parada' va indicar als joves com arribar al pantà de Susqueda

L'endemà mateix, afirma Benkova, un grup d'amics de la parella ja li van anar a ensenyar fotografies preguntant per ells. "La vaig reconèixer a ella i els hi vaig explicar el que sabia, a partir d'aquí ja no sé res més", ha conclòs.

La recerca continua

Els equips d'emergències continuaran buscant la parella desapareguda a Susqueda "amb els mateixos mitjans que el primer dia". El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Quim Vilardell, assegura que "no es tanca cap via de localització" i dijous reprendran la recerca per terra, aigua i aire. "Continuem buscant dues persones i demà continuarem amb submarinistes, mitjans aeris i terrestres", ha exposat. Abans d'enfilar el camí cap al pantà de Susqueda dijous passat, la parella del Maresme de 21 i 23 anys es va aturar al restaurant 'La Parada', situat a peu de carretera. La propietària, Simona Benkova, ha explicat que estaven "molt alegres" i que li van preguntar quina carretera havien d'agafar per arribar al pantà. "Els hi vaig indiciar i van marxar, tranquils", ha detallat.

La recerca d'aquest dimecres ha acabat sense noves pistes per seguir el rastre de la parella desapareguda des de dijous passat quan anaven a fer una excursió amb caiac al pantà de Susqueda. El cap de la regió d'emergències de Girona, Quim Vilardell, ha detallat que els submarinistes han pentinat al perímetre al voltant d'on es va trobar el cotxe en el qual viatjaven submergit. A més, per terra també han rastrejat diversos camins i zona boscosa i dos helicòpters han estat buscant qualsevol indici des de l'aire. Tot plegat, però, no ha tingut fruits.

"No tanquem cap de les vies de localització d'aquestes dues persones", ha explicat Vilardell que assegura que, excepte que les circumstàncies meteorològiques ho impedeixin, dijous continuaran la recerca per terra, aigua i aire. "Amb submarinistes, mitjans aeris i terrestre, continuarem amb les mateixes línies de recerca que el primer dia", ha afegit.

Dijous, preveuen tornar a resseguir la zona del voltant del vehicle amb els submarinistes i pentinar a peu els camins d'accés al lloc des d'on el cotxe es va precipitar a l'aigua. "La visibilitat a l'aigua és molt limitada, la recerca està essent molt complicada", ha exposat Vilardell.

El cap de guàrdia de la regió d'emergències ha recordat que l'únic punt de recerca ara mateix és el voltant del vehicle, que es va trobar enfonsat al pantà i amb evidències que algú l'havia empès fins a l'aigua. "Estem buscant qualsevol indici o senyal que ens doni un altre punt on seguir la recerca, estem buscant indicis per poder localitzar persones", ha insistit.

En paral·lel, la investigació policial encapçalada pels Mossos d'Esquadra continua. Dimarts van traslladar el vehicle, un cop reflotat, a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on la policia científica l'analitzarà minuciosament per trobar qualsevol tipus d'indici.

Els equips d'emergències continuaran buscant la parella desapareguda a Susqueda "amb els mateixos mitjans que el primer dia". El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Quim Vilardell, assegura que "no es tanca cap via de localització" i dijous reprendran la recerca per terra, aigua i aire. "Continuem buscant dues persones i demà continuarem amb submarinistes, mitjans aeris i terrestres", ha exposat.