La Guàrdia Civil

Li exigien 100.000 euros per no difondre les imatges i li van reclamar que anés fins a la localitat de la Costa Brava per fer el pagament però s'hi va negar. La Guàrdia Civil d'Alacant va detenir la parella quan es feia el pagament.

La detinguda havia tingut una antiga relació sentimental amb la víctima, i se'n va aprofitar per tornar a mantenir contactes i obtenir imatges actuals explícitament sexuals.

Els arrestats són un holandès de 55 anys i la seva parella sentimental, una dona espanyola de 52 anys. Ambdós estan acusats de ser els presumptes autors d'un delicte d'extorsió i amenaces.

Aprofitar-se del seu antic amant

Els ara detinguts van decidir utilitzar una antiga relació d'ella amb un empresari d'Alcant per aconseguir diners fàcils.

Aprofitant aquesta antiga relació, la dona va tornar a contactar amb l'empresari, que actualment està casat. Va començar a tenir-hi nombroses converses a través del telèfon mòbil i arribant a enviar vídeos i fotografies de marcat contingut sexual.

Quan la dona ja tenia prou material per comprometre'l, la conversa va canviar radicalment de to. A partir d'aquest moment, ella i la seva parella van començar a exigir-li el pagament de 100.000 euros per no publicar les imatges i no enviar-les a la seva actual dona.

Després de diverses converses, la parella pretenia a més que l'afectat es desplacés a Lloret de Mar, on viuen els extorsianadors per fer entrega de la quantitat exigida.

60.000 euros a canvi de la destrucció de les imatges

No obstant això l'afectat es va negar a desplaçar-se i els va oferir una quantitat menor al que li exigien, una mica més de 60.000 euros, amb la condició que signessin un document en el qual es comprometessin a destruir les imatges un cop lliurat els diners.

Després de tancar l'acord, la víctima, aportant tots els documents que corroboraven el que havia passat va posar-ho en coneixement de la Guàrdia Civil i el cos policial va muntar un dispositiu per etenir els presumptes extorsionadors.

La trobada es va produir a la cafeteria d'un conegut hotel d'una localitat de la província alacantina i aquí s'hi van deplaçar diversos agents de paisà.

Quan va arribar la parella es va asseure en una taula on esperaven l'empresari. Després d'una breu conversa, aquest els va oferir el document del que havien parlat i la dona el va signar. Va ser en aquest moment quan els agents, que havien observat tota l'escena amb detall, es van identificar a la parella i els van detenir com a presumptes autors d'un delicte d'extorsió.

La parella, després de ser conduïda a dependències de la Guàrdia Civil, ha quedat a disposició de l'autoritat judicial, que ha decretat la seva posada en llibertat provisional amb càrrecs.