Els Bombers i Mossos d'Esquadra van reflotar ahir a la tarda el cotxe de la parella del Maresme desapareguda des de dijous passat. Dilluns al vespre van trobar el vehicle a uns sis metres de profunditat però, durant les immersions, no van trobar cap rastre dels joves desapareguts, de 21 i 23 anys.

Després d'hissar-lo amb quatre globus especials, l'Opel Zafira de color blau va ser arrossegat fins a la llera i el van remolcar amb un cable d'acer enganxat a un vehicle. Les tasques van començar cap a les onze del matí i van aconseguir treure'l de l'aigua a quarts de cinc de la tarda. El maleter del cotxe es va obrir quan estava sent reflotat i al seu interior es va trobar roba, sacs de dormir i material d'acampada. A més, segons va avançar el diari Ara i va confirmar Diari de Girona, a dins del cotxe hi van trobar una pedra a la zona dels pedals i també un escrit fet per la noia però del qual ahir se'n desconeixia el contingut. Totes les hipòtesis estan obertes però no es descarta que algú hagués pogut posat la pedra i hagués fet caure el vehicle a dins del pantà

Suspenen la recerca terrestre dels desapareguts a Susqueda

Suspenen la recerca terrestre dels desapareguts a Susqueda

Una vegada el vehicle va ser fora de l'aigua, els agents de la policia científica de la comissaria de Girona dels Mossos d'Esquadra van realitzar-ne una primera inspecció ocular. El vehicle estava preparat perquè la parella hi passés la nit, perquè tenia els seients de darrere plegats i hi havia un palet a la zona del forat que fa el maleter. A més, hi havia matalassos, sacs de dormir i restes de menjar. Tot i que inicialment Mossos i Bombers van confirmar que tots els vidres estaven tancats, ahir van matisar que la finestra del conductor estava oberta.

Els equips d'emergències centren la recerca de la parella al pantà i deixen de rastrejar per terra. El cap d'intervenció de la regió d'emergències de Girona, Jordi Marquès, va explicar que la principal hipòtesi amb què treballen és que «les dues persones són a l'interior del pantà». Entre els indicis que els fan pensar això, hi ha la troballa del vehicle sota aigua, amb la finestra del conductor oberta i amb documentació dels dos joves a l'interior. «No continuarem fent recerca terrestre si no apareix algun nou indici a la investigació», va explicar.

En relació amb les informacions que apunten a una possible manipulació del cotxe per fer-lo caure a l'aigua, Marquès va afirmar que «no es pot corroborar res» perquè ara per ara totes les hipòtesis estan obertes. «No hi ha res confirmat, hem d'esperar a tenir informacions verídiques», va afegir.

Els equips d'emergències van donar per tancat el dispositiu a les nou del vespre, després d'hores de recerca i durant les quals van reflotar el vehicle. Continuaran avui perquè, de moment, no hi ha ni rastre dels joves desapareguts. «Serà recerca aquàtica perquè no continuarem fent més recerca terrestre si no apareix cap nou indici a la investigació», va reiterar Marquès. Els Mossos van fer pública una foto dels dos joves desapareguts i van instar la ciutadania a ajudar a buscar-los.