Submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i Bombers rastrejaran una superfície de 150 metres del pantà de Susqueda on el gos especialitzat en entorns aquàtics ha detectat un rastre aquest dijous. El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Martín, ha detallat que en aquesta zona hi ha una profunditat de 35 metres i faran servir una tècnica específica per trampejar la falta de visibilitat. "Consisteix en fer tirades de fil separat un metre i mig, amb un submarinista a banda i banda que va pentinant el fons del pantà que trobar qualsevol indici que sigui destacable", ha explicat. En paral·lel, conjuntament amb els ajuntaments de Susqueda i Osor, organitzaran una batuda a peu amb "coneixedors de la zona" com caçadors, excursionistes o ADF per resseguir el camí que porta fins al lloc on van trobar el cotxe de la parella enfonsat.

Aquest dijous ha estat elquart dia de recerca de la parella del Maresme desapareguda a Susqueda. El misteri sobre el seu parador segueix i s'ha tornat a buscar els dos joves per terra, aigua i aire. En les tasques de recerca d'avui que s'han iniciat a les nou del matí, s'hi ha incorporat un gos de la Unitat Canina dels Bombers que està especialitzat en buscar el rastre per aigua.

En el dispositiu d'avui hi ha treballant per part dels Mossos d'Esquadra, la Unitat subaquàtica, la de Muntanya, la Canina i membres de seguretat ciutadana. I per part dels Bombers, la Unitat subaquàtica, la canina amb el gos especialista, i al llarg del dia també s'incorporarà un helicòpter.

Cal recordar que la parella del Maresme -Marc Hernàndez de 23 anys i Paula Mas, de 21- està desapareguda des del dijous de la setmana passada quan van anar a fer una excursió amb caiac al pantà de Susqueda.

De moment només s'ha pogut localitzar el vehicle que conduïen i que era de la noia. Aquest cotxe va haver de ser reflotat de dins del pantà i ara es troba a la comissaria de Santa Coloma de Farners. A dins hi van localitzar estris d'acampada així com la documentació de la parella.

Pel que fa al parador dels joves, se'ls va poder veure poques hores abans en un banc de la Cellera de Ter. Tal i com van captar les càmeres de vigilància i de fet, la foto que ha difós els Mossos d'Esquadra aquesta setmana és d'aquesta entitat bancària.

També, se sap que abans d'anar al pantà varen aturar-se a un restaurant que està a tocar de la carretera que porta al pantà, al Pasteral. On segons la propietària, els dos joves estaven "molt alegres".

La investigació del cas ha fet un gir sobretot arran de la troballa de vehicle i s'ha centrat sobretot en l'àmbit policial. La Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra hi està al capdavant.

Ahir el conseller d'Interior va assegurar que "algú" va empènyer el vehicle. I que és va aparèixer en una àrea de molt difícil accés, on fins i tot els vehicles d'emergències van tenir dificultats per arribar. I a dins s'hi va trobar una pedra, la qual no està clar si hi va caure a dins mentre s'enfonsava al pantà o algú la hi va posar expressament.

Pel que fa als documents que hi havia a l'interior, a banda dels d'identificació de la parella també hi havia un diari de la jove, en el qual feia reflexions però que en cap cas, com han negat els Mossos, era una nota de suïcidi.

De moment, totes les hipòtesis es troben obertes fins i tot, encara hi ha la possibilitat d'una desaparició voluntària.