Un grup de tres joves que dissabte va anar d'excursió amb moto al pantà de Susqueda va trobar un caiac mig enfonsat i amb «tres o quatre» pedres de grans dimensions al centre. Segons va explicar Otto Heller, un dels testimonis que ahir es va desplaçar fins al pantà per indicar el punt exacte on van trobar el caiac, van veure «un objecte flotant» a l'aigua, del qual només en sobresortien les puntes i tenia forma de «ve baixa». El jove va detallar que el caiac estava a escassos deu metres del final de l'embarcador. «El vam portar fins a l'embarcador, vam treure les pedres de grans dimensions que hi havia, però vam veure que estava punxat i el vam tornar a deixar a l'aigua», va indicar.

El jove, veí de Santa Cristina d'Aro, va precisar que anava amb dos amics i que van anar fins a la zona de l'embarcador del pantà per banyar-se. El caiac el van veure poc després de les dotze del migdia i s'hi van acostar nedant. A banda de les pedres i del fet que estava punxat, Heller va exposar que no van veure cap altre detall sospitós. L'embarcador es troba a l'altre extrem d'on va aparèixer el vehicle en el qual viatjava la parella, un Opel Zafira de color blau.

No va ser fins dilluns a la tarda, quan es va intensificar la recerca de la parella del Maresme desapareguda des de la setmana passada al voltant del pantà de Susqueda, que van pensar que es podia tractar del seu caiac. «Vam llegir que és el que anaven a fer allà, vam parlar amb un amic nostre que és Mosso d'Esquadra i ens va dir que truquéssim al 112», va explicar. Per la seva part, el sergent dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de Santa Coloma de Farners, Enric Padró, va assegurar que «no està confirmat» que hi haguessin pedres dins el caiac. «Sí que es va trobar en forma de ve baixa» va afegir. Padró va indicar que tant el caiac com el cotxe són els dos indicis més importants que segueixen per intentar descobrir què va passar i seguir el rastre de la parella. «De moment, s'està analitzant de forma tècnica el caiac per intentar esbrinar l'origen de l'enfonsament», va afegir el sergent, que tampoc va confirmar si estava punxat o desinflat o si se sospita que el van intentar enviar al fons del pantà de forma intencionada. «Totes les hipòtesis estan obertes», va reiterar.

Submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i Bombers rastrejaran avui una superfície de 150 metres del pantà de Susqueda on el gos especialitzat en entorns aquàtics ha detectat un rastre. El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Martín, va detallar que a aquesta zona hi ha una profunditat de 35 metres i faran servir una tècnica específica per superar la falta de visibilitat. «Consisteix a fer tirades de fil separat un metre i mig, amb un submarinista a banda i banda que va pentinant el fons del pantà per trobar qualsevol indici que sigui destacable», va dir.

Detalls sobre els joves

D'altra banda, segons va informar Mataró Ràdio, el noi desaparegut, Marc Hernández, de 23 anys i veí d'Arenys de Munt, és molt conegut al seu poble ja que està vinculat a diverses activitats com les Cate-colònies, on ha estat monitor. Respecte a la noia, Paula Mas, de 21 anys i veïna de Cabrils, treballa en una pizzeria de Vilassar de Mar.