Detenen a Lloret un fugitiu que pertany a un gran clan de la cocaïna de Colòmbia

La Policia Nacional assegura que és un membre destacat de l'organització i estava buscat pels Estats Units

05.09.2017 | 09:40

La Policia Nacional ha detingut un fugitiu de nacionalitat italiana a Lloret que està considerat un membre destacat d'un poderós clan de narcotraficants a Colòmbia.

Tenia en vigor una Ordre Internacional de Detenció per a extradició dictada per la Interpol.

S'ocultava en aquest municipi de la Costa Brava per intentar no ser detectat per la policia i evitar ser extradit als Estats Units.

Se'l relaciona amb un poderós clan dedicat a traficar amb cocaïna des de Colòmbia a Europa a gran escala i blanqueig de diners.

La detenció es va fer el 22 d'agost i segons la policia va ser possible gràcies als mecanismes de cooperació policial internacional. Ja que gràcies a això es va saber que el fugitiu podia estar residint a la Costa Brava, per la qual cosa es va establir un dispositiu policial que va poder donar amb la seva localització i va culminar amb el seu arrest.

Més d'una tona de cocaïna per mar

Segons les autoritats policials nord-americanes el juny, el fugitiu havia estat implicat directament en les tasques de preparació, ocultació i trasllat en dos velers de dos carregaments de cocaïna. Aquesta droga tenia com a destí final Espanya, entre altres països europeus. Es van interceptar 1.714 quilos d'aquesta droga en aigües internacionals durant l'agost de 2014.

El detingut s'havia refugiat a la Costa Brava per evitar ser localitzat i capturat, havent passat desapercebut totalment fins que, al mes de juny passat, les autoritats policials nord-americanes van detectar la seva possible presència per la costa gironina.

Un cop rebuda la informació sobre la possible localització del fugitiu i comprovada l'existència d'una ordre internacional de detenció per a extradició, dictada el 26 d'abril pel Tribunal dels Estats Units del Districte de Massachusetts, la Interpol la va transmetre a la Policia Nacional.

Per part de la Brigada Central de Crim Organitzat es va traslladar l'ordre al grup II de Crim Organitzat, de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya perquè procedissin a la seva localització i detenció.

El fugitiu va ser detingut als voltants del seu domicili el dia 22 d'agost pels volts de dos quarts d'onze del matí quan es disposava a abandonar-lo.

Seguidament, va ser traslladat a l'Audiència Nacional, que ha de resoldre sobre la petició d'extradició de les autoritats judicials nord-americanes referides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema