La connexió del bus exprés.cat arriba a Santa Coloma, Sant Hilari i Arbúcies

Els nous serveis amb Girona entraran en funcionament el dimarts de la setmana vinent

07.09.2017 | 07:15
Ricard Font, amb alcaldes, durant la presentació del nou servei de bus, ahir a Santa Coloma.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va presentar ahir, acompanyat de l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí; l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga; l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, el nou servei exprés.cat, que ha de millorar les prestacions i freqüència de pas del servei d'autobús entre aquestes poblacions i Girona.

La nova línia e5 oferirà, a partir del 12 de setembre, vuit nous serveis directes per l'Eix Transversal de Catalunya, quatre d'anada i quatre de tornada de dilluns a divendres feiners de tot l'any, que s'afegeixen a l'oferta actual. Es consoliden així un total de 22 expedicions entre Girona, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm i les 24 expedicions entre Girona i Santa Coloma de Farners.

 Les noves expedicions uniran les poblacions d'Arbúcies i Sant Hilari  amb la seva capital comarcal, Santa Coloma de Farners, de manera directa sense transbordament ni parades intermèdies amb  transport públic circulant per la C-25, va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L'establiment de les noves expedicions s'ha efectuat amb voluntat de millora de la velocitat comercial i fer-les competitives respecte al vehicle privat. En aquest sentit s'han programat vuit noves expedicions directes per l'Eix Transversal de Catalunya entre Girona i Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, amb una única parada a l'hospital de Salt, amb un temps de recorregut de 35 minuts, la qual cosa suposa un estalvi de 25 minuts per expedició respecte a les que tenen parades, que es mantenen. Aquesta línia està operada per Teisa.

En el trajecte de Santa Coloma de Farners  a Girona, el temps actual de duració del viatge és de 60 minuts, mentre que amb la posada en marxa del servei exprés.cat serà de 35 minuts, és a dir, hi ha un estalvi del 42% de temps.

Estalvi de temps

La connexió de Santa Coloma de Farners amb Arbúcies i Sant Hilari amb transbordament té una duració de més d'una hora. Amb el nou servei directe, el viatge serà de 40 i de 20 minuts, respectivament, cosa que representa una reducció del 70% del temps.

Pel que fa als serveis d'Arbúcies i Sant Hilari amb Girona, hi haurà amb el nou servei 11 expedicions per sentit i dia, per les set que hi ha actualment per cada sentit. 

Ricard Font va remarcar que aquest nou servei «és un pas més cap al desplegament total  de la xarxa exprés.cat i una aposta decidida del Departament pel transport públic a la comarca de la Selva». I va afegir: «Fem competitiu el transport públic perquè passem de 60 minuts a 35 minuts amb nous vehicles, més horaris». Pel que fa als passatgers que aportarà aquesta nova línia, Font va indicar que es preveu un increment inicial de 20.000 usuaris.

Aquest servei forma part de la xarxa de bus d'altes prestacions exprés.cat, que la Generalitat està desplegant als 43 corredors de mobilitat amb més demanda del territori. Es tracta de la cinquena línia que entra en funcionament a la demarcació de Girona i la número 34 a tot Catalunya. Els busos exprés, a més de facilitar connexions més ràpides i directes que les línies convencionals, ofereixen més serveis com informació en temps real o connexió wifi i premsa gratuïtes a bord.

D'altra banda, permet un alt grau d'intermodalitat amb altres mitjans de transports com altres línies interurbanes, rodalies i alta velocitat. Cal remarcar també que la nova línia forma part del sistema d'integració tarifària de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Joan Martí, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Santa Coloma de Farners (ERC) no anirà a declarar pel 'descrèdit' de la Fiscalia

L'alcalde de Santa Coloma de Farners (ERC) no anirà a declarar pel "descrèdit" de la Fiscalia

El republicà Joan Martí assegura que la seva actuació la "legitima" la ciutadania i el Parlament...

Educació de Blanes està pendent de rebre la partida de la piscina Jordi Kemner

Educació de Blanes està pendent de rebre la partida de la piscina Jordi Kemner

?Malgrat que la competència es va traspassar de Serveis Socials, no ha passat el mateix amb els...

El Govern aprova 1,65 milions per construir la nova escola de Vidreres

El Govern aprova 1,65 milions per construir la nova escola de Vidreres

L'Ajuntament aportarà l'altra meitat del cost, amb un acord que avançarà deu anys la seva posada...

Lloret acull una campanya per identificar animals de companyia

La de l'any passat va permetre xipar i censar gratuïtament prop de 200 gossos i gats del municipi

La festa de Santa Coloma s´adreça a totes les edats

La festa major de Santa Coloma de Farners comença demà. El pregó, enguany...

El C-Star ja no porta neonazis a bord i els seus tripulants demanen ajuda

L'armador del vaixell se'n desentén i les autoritats intenten buscar una solució mentre la nau...

Enllaços recomanats: Premis cinema