La Policia Nacional Tenia en vigor una ordre internacional d'extradició dictada per la Interpol.

S'ocultava en aquest municipi de la Costa Brava per intentar no ser detectat per la policia i evitar ser extradit als Estats Units.

Se'l relaciona amb un poderós clan dedicat a traficar amb cocaïna

La detenció es va fer el 22 d'agost i segons la policia va ser possible gràcies als mecanismes de cooperació policial internacional. Ja que gràcies a això es va saber que el fugitiu podia estar residint a la Costa Brava, per la qual cosa es va establir un dispositiu policial que va poder trobar la seva localització i va culminar amb el seu arrest.

Més d'una tona de cocaïna

Segons les autoritats policials nord-americanes, al juny, el fugitiu havia estat implicat directament en les tasques de preparació, ocultació i trasllat en dos velers de dos carregaments de cocaïna.

Aquesta droga tenia com a destí final Espanya, entre altres països europeus. Es van interceptar 1.714 quilos d'aquesta droga en aigües internacionals durant l'agost de 2014.

El detingut s'havia refugiat a la Costa Brava per evitar ser localitzat i capturat, havent passat desapercebut totalment fins que, al mes de juny passat, les autoritats policials nord-americanes van detectar la seva possible presència per la costa gironina.

Un cop rebuda la informació sobre la possible localització del fugitiu i comprovada l'existència d'una ordre internacional de detenció per a extradició, dictada el 26 d'abril pel Tribunal dels Estats Units del Districte de Massachusetts, la Interpol la va transmetre a la Policia Nacional.

Per part de la Brigada Central de Crim Organitzat de la Policia Nacional es va traslladar l'ordre al grup II de Crim Organitzat, de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya perquè procedissin a la seva localització i detenció.

El fugitiu va ser detingut als voltants del seu domicili el dia 22 d'agost pels volts de dos quarts d'onze del matí quan sortia de casa seva.

Seguidament, va ser traslladat a l'Audiència Nacional a Madrid i serà aquesta qui haurà de resoldre sobre la petició d'extradició de les autoritats judicials nord-americanes.