Lloret de Mar acollirà del 6 al 8 d'octubre, l'edició més internacional del Festival Montphoto de fotografia de naturalesa, després que 65 països hagin participat en l'enviament de les 13.000 instantànies analitzades pel jurat.

Així ho van donar a conèixer ahir l'alcalde d'aquesta localitat, Jaume Dulsat, i els responsables de l'esdeveniment, durant la presentació de les diferents activitats programades, entre les quals destaca l'exposició principal, que mostra les imatges premiades. «Montphoto és un festival de gran potencial» va valorar Dulsat qui va recordar, a més de la participació de 1.100 fotògrafs, la coincidència aquest 2017 amb «l'any de la sostenibilitat».

Tres exposicions més acompanyaran la principal: una d'elles procedent d'un concurs d'instagram, una altra a càrrec de l'artista Neill Benvie dedicada al transecto, una altra de la mà del col·lectiu Portfolio Natural, la quarta d'autoria de Jonathan Lhoir i l'última correspon a la beca Montphoto.

Entre les activitats principals destaquen diferents conferències que protagonitzaran referents internacionals com Markus Varesvuo, especialista en fotografia d'aus. La gala de lliurament dels Premis Montphoto està prevista per al 7 d'octubre a les set de la tarda al Teatre de Lloret de Mar i, un dia més tard, es procedirà a la clausura del festival.