Brunyola es convertirà de nou en la capital catalana de l'avellana amb la celebració de la 23a edició de la Fira dedicada a aquest fruit sec que començarà demà i s'allargarà fins al diumenge, 8 d'octubre.

L'esdeveniment es va presentar ahir a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona i va comptar el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu o l'alcalde de Brunyola, Francesc Johé, entre altres.

La Fira arrencarà demà amb un sopar organitzat pels joves del municipi i que inclourà un espectacle de màgia. Els actes seguiran dissabte amb la realització de tallers infantils, actuacions musicals a càrrec de Miquel del Roig o la Masovera Barbuda i amb la primera marxa popular solidària de l'avellana que començarà a les 9 del matí a la plaça de Brunyola.

«Fins ara es feia una cursa i aquest any s'ha decidit canviar-ho per una caminada de 10 quilòmetres», va explicar ahir el regidor de Joventut i lleure, Joan Ventura.

Al diumenge, serà el torn del popular concurs de collir avellanes i durant tot el cap de setmana es faran visites guiades al castell entre moltes altres activitats. Enguany, hi haurà set parades dedicades exclusivament al fruit sec i més d'una vintena on s'oferiran productes artesanals i de gastronomia local.