Una dona de 83 anys que es trobava ingressada en estat molt greu pel brot de legionel·losi detectat a Blanes ha mort aquest divendres. Segons informa l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), dels altres cinc afectats restats, dos van rebre l'alta mèdica i tres continuen hospitalitzats. Tots ells tenen entre 52 i 92 anys, si bé la mitjana d'edat se situa als 82 anys. Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada, i viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre. En tres dels casos s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, continua en curs l’enquesta epidemiològica a càrrec de la Unitat de Vigilància Epidemiològica. També s'està fent l'estudi ambiental per part de l'equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona, així com la inspecció, recollida i anàlisi de mostres de les mateixes.

D'altra banda, s'informa que aquest divendres han sabut d'una altra notificació relacionada amb Blanes. Està en estudi i a l'espera que es faci la valoració per tal de poder confirmar si forma part o no del mateix brot.

Segons indica el Canal Salut, la legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. Des de l'any 1989 la legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada a Catalunya.