El nombre d'afectats pel brot de legionel·losi detectat a Blanes ha augmentat fins a 16 persones. Es tracta de dotze homes i quatre dones d'entre 52 i 92 anys, segons va informar ahir l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) qui va precisar que van començar a tenir símptomes entre el 22 de setembre i el 30 d'octubre.

Una de les afectades, una dona de 83 anys, va morir el 13 d'octubre. Pel què fa a la resta, una altra persona continua ingressada i les altres han evolucionat favorablement.

El brot es va detectar el passat 11 d'octubre amb sis persones afectades i només dos dies després moria una de les pacients més greus. Des d'aleshores i en les darreres setmanes, el focus havia afectat dotze persones i ahir Salut va elevar la xifra fins a 16.

Fa tres setmanes, l'Agència de Salut Pública anunciava que preveia tenir identificat l'origen del brot a mitjans de la setmana següent però, segons van explicar, de moment la investigació continua per intentar concloure si tots els casos tenen un mateix origen.