L'Audiència de Girona ha condemnat un veí de la localitat de Sant Hilari Sacalm a nou mesos i un dia de presó per un delicte contra la salut pública. El condemnat també haurà de pagar una multa de 55 euros.

En un inici se li demanaven 5 anys de presó, però finalment han aplicat el subtipus atenuat de l'article 368 del codi penal que permet rebaixar un grau, i així mateix n'han baixat un altre per aplicació dels atenuants de drogaddicció i de dilacions indegudes.

L'home, de nacionalitat marroquina i sense antecedents penals, va estar traficant en diverses ocasions amb cocaïna, la qual distribuïa a diferents compradors a canvi de diners. La primera vegada registrada ho va fer a la zona del pavelló esportiu del municipi el novembre del 2012, on va vendre 0,21 grams a canvi de 30 euros.

La segona vegada va ser el maig del 2013 al carrer Sant Josep -a la cantonada del seu propi domicili- on va tornar a intercanviar la mateixa substància per 30 euros, però aquesta vegada en una quantitat de 0,34 grams.