Tossa de Mar viurà aquest dissabte un dels rituals més antics i esperats a la comarca: el del Pare Pelegrí. el del Pare Pelegrí Com cada 20 de gener, i amb motiu de la Diada de Sant Sebastià, un tossenc de naixement serà l'encarregat de renovar i complir el Vot perpetu del poble fet a sant Sebastià fa més de 600 anys, en agraïment per haver alliberat el poble de la malaltia de la pesta.

El síndic donarà a conèixer la identitat del Pare Pelegrí d'enguany durant la missa d'El Cantar, que començarà a les set del matí a l'església parroquial. Tot seguit, s'iniciarà la processó per traslladar la imatge de sant Sebastià fins a la capella dels Socors de Tossa, des d'on -i després d'esmorzar a Ca l'Avi- començaran el pelegrinatge de 40 quilòmetres, fins a Santa Coloma de Farners, on està previst que s'arribi cap a les set de la tarda. Allà, el Pelegrí complirà el vot a la capella de Sant Sebastià.

L'endemà, la jornada començarà amb una altra missa i es farà el camí de tornada, normalment amb la meitat d'acompanyants. Està previst que, com és habitual, quan sigui fosc arribin a l'Antic Hospital de Sant Miquel de Tossa, repiquin les campanes i, un any més, es compleixi el Vot.