Els Mossos d'Esquadra conjuntament amb agents de la Policia Local de Lloret de Mar (Selva), van detenir el dia 18 de gener dos homes de 19 i 39 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, tots dos veïns de Lloret, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a l'interior de domicilis.

El mateix dia, i fruit d'una investigació, els mossos també van detenir a Blanes un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lloret, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle a motor.

La nit del passat 18 de gener una patrulla de seguretat ciutadana, que feia tasques preventives per la població de Lloret de Mar, va rebre l'avís d'un veí que va veure com unes persones robaven dins un domicili de l'avinguda Santa Clotilde.

Quan els mossos van arribar al lloc van iniciar la recerca dels possibles lladres. Als pocs minuts van veure una motocicleta conduïda per un jove, que coincidia amb la descripció d'un dels sospitosos. Aquesta persona transportava, amb certes dificultats, un gran televisor de 49 polzades.

Un cop aturat i identificat, el sospitós va quedar detingut per la seva presumpta relació amb el robatori a l'esmentat domicili.

Hores més tard, policies locals de Lloret de Mar van localitzar i detenir un individu que coincidia amb la descripció de l'altre possible lladre. L'home portava una bossa d'esport amb gran quantitat de monedes i bitllets de diferents països. També duia un telèfon mòbil, un ordinador portàtil, una motxilla, cables connectors, videoconsoles i un braçalet, entre altres objectes.

Després de fer les comprovacions corresponents, els mossos van constatar que els dos detinguts acabaven de violentar dos pisos de l'avinguda Santa Clotilde.

Els detinguts, a qui els consten antecedents per fets similars, van passar el dia 20 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar l'ingrés a presó d'un d'ells, i la llibertat amb càrrecs de altre.

Les posteriors indagacions dutes a terme per la Unitat d'Investigació de Blanes van permetre determinar la presumpta participació de l'home ingressat a presó, juntament amb un tercer individu, en un altre robatori comès el 7 de gener en un domicili de Lloret de Mar.

En aquest cas van sostreure electrodomèstics, aixetes i catifes, entre altres objectes. A més, del garatge es van emportar un cotxe que els mossos van recuperar el passat 14 de gener en un control preventiu de trànsit a la població de Vilanova de la Muga (Alt Empordà). Per aquests dos fets els mossos van detenir a Blanes, l'home de 30 anys i veí de Lloret.

Aquest darrer detingut, que té antecedents, va passar el dia 20 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.