La secció tercera de l'Audiència de Girona va celebrar ahir el judici de Sirifou Koumbassa, l'acusat d'haver intentat posar fi a la vida d'un altre home amb una catana a Santa Coloma de Farners. El processat va reconèixer els fets pels quals estava assegut a la banqueta, de la mateixa manera que ho va fer la víctima, que va ratificar el que havia explicat inicialment a la policia i va assegurar que reclamava per aquests.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa amb un agreujant d'abús de superioritat. En un inici se li demanaven 9 anys de presó, però finalment la petició ha quedat en 6 després d'arribar a un acord amb la defensa i l'acusació particular. Se li aprecia també un atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat gairebé quatre anys a jutjar-se.

A més, se sol·licita que el processat no es pugui acostar a menys de 500 metres de la víctima durant 5 anys i que l'indemnitzi amb prop de 100.000 euros.

El succés es remunta al 2014, quan acusat i víctima van tenir una discussió derivada d'una retirada de runa del pati. El processat, de 46 anys i originari de Guinea, va agafar l'altre pel coll i li va clavar l'ungla a la vena per intentar rebentar-la.

També el va estar colpejant i donant-li cops de puny fins que tots dos homes van caure. Tot seguit, Koumbassa va agafar una arma blanca -una catana de 70 centímetres de llarg - i va intentar colpejar de nou a la víctima. L'arma li va relliscar i va caure a terra a uns tres metres d'on es trobaven els homes. Aquests van seguir barallant-se fins que la víctima va donar a entendre que s'havia rendit. L'acusat va agafar l'arma de nou i va cridar «et mataré fill de puta» dirigint-la al coll de l'home.

El fiscal considera que la víctima va quedar «totalment indefensa» i que només va poder col·locar el braç a davant del coll, i va quedar d'aquesta manera greument ferida per la catana.

El processat va fugir i va ser enxampat posteriorment pels agents de seguretat que van trobar al seu domicili la funda de la catana. La víctima va necessitar tractament mèdic i quirúrgic. També li van quedar seqüeles.