L'Ajuntament d'Arbúcies ha iniciat una campanya d'enquestes telefòniques adreçades a les persones majors de 75 anys que viuen soles al municipi, amb l'objectiu de disposar d'informació per millorar-ne la qualitat de vida. Segons va informar el consistori, les accions telefòniques es duran a terme fins al mes de juny i es trucarà de manera personalitzada a les 150 persones que compleixen els requisits d'edat i convivència.

L'enquesta permetrà actualitzar dades referents a persones de contacte en cas d'emergència, ús de medicacions i freqüències, tipus de font energètica del domicili (butà, electricitat) coneixement de serveis com l'ajut a domicili, interès a promoure un centre de dia o necessitats referents a neteja o cures, entre altres.

Una informació que segons l'Ajuntament, servirà per oferir nous serveis a la gent gran i disposar d'una base de dades per atendre millor la gent que viu sola en cas d'eventualitat o urgència. «Emmarquem aquesta campanya dins d'un seguit d'actuacions i serveis adreçats a millorar la qualitat de vida de les persones que més ho poden necessitar. Atendre la nostra gent gran és una prioritat política i un acte de respecte i dignitat» va ressaltar el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron.

Arbúcies va promoure l'elaboració d'un estudi de la gent gran del municipi l'any 2012 que va permetre anar implantant serveis d'atenció a les persones grans al llarg d'aquests anys. Ara, la voluntat de l'Ajuntament és actualitzar aquest estudi.