El registre a casa de la mare del veí d'Anglès detingut pel doble crim al pantà de Susqueda ha acabat a les vuit del vespre. La comitiva judicial havia començat l'escorcoll cap a les dues la tarda, en presència del detingut assistit per la seva advocada.

Una estona més tard també han traslladat fins al domicili el fill del sospitós, detingut aquest migdia a Salt. Tot i que la comitiva ha estat més de sis hores dins l'immoble, l'escorcoll no ha acabat i el reprendran dimarts al matí. Ha estat un doble registre: d'una banda pel doble crim i de l'altra per un tema de tràfic de drogues que afectaria al fill.

Fonts del cas han assegurat que el suposat autor material dels crims, Jordi Magentí Gamell, ha dit que és innocent i que no té res a veure amb la mort de la parella del Maresme que va desaparèixer a finals d'agost al pantà. De fet, ha detallat que el dia dels fets estava amb la seva mare.

Cap a les dues de la tarda la comitiva judicial ha començat el registre en presència del detingut i de la seva advocada. Unes hores més tard, passades les cinc de la tarda, els Mossos d'Esquadra també han traslladat el fill de l'arrestat a la casa. L'havien detingut al migdia al passeig dels Països Catalans de Salt. Segons han confirmat fonts policials, el registre al número 16 de la Font del Canyó es doble: pels crims i, també, per un assumpte de tràfic de drogues que també afectaria el fill.

La policia científica s'ha endut diverses caixes de dins l'immoble. Segons fonts del cas, durant el registre Magentí Gamell ha reiterat la seva innocència i ha assegurat que el dia que va desaparèixer la parella estava amb la seva mare. Durant la investigació ja el van interrogar i va negar que aquell dia anés al pantà.

<h2>Els Mossos detenen Jordi Magentí Granell</h2>

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns cap a les nou del matí a Santa Coloma de Farners a Jordi Magentí Gamell com a presumpte autor del doble homicidi del pantà de Susqueda, fet que va ocórrer a finals del mes d'agost. A més, el cos policial ha detingut a Salt el fill de Jordi Magentí qui també estaria relacionat amb el crim. El principal sospitós s'ha declarat innocent, segons han confirmat els advocats del bufet Salellas, que han assumit la seva defensa. Al llarg de la tarda de dilluns, s'ha registrat el domicili de la mare de Magentí, al Passeig del Canyo d'Anglès, en relació als presumptes delictes d'assassinat i de tràfic de drogues.

Jordi Magentí Gamell, un home d'uns 60 anys que viu a Anglès amb el seu oncle. És aficionat a la pesca la caça. Magenti ja té antecedents per haver comès un altre crim fa 21 anys. Va matar la seva exdona María José Sánchez, a trets el 4 de desembre de 1997. Feia alguns mesos que no vivien junts -ella l'havia denunciat per maltractaments- i estaven en tràmits de separació. L'Audiència de Girona va condemnar-lo a 15 anys de presó per aquest crim, rebaixant la petició que havien fet la Fiscalia (20 anys) i l'acusació particular (25 anys). Magentí va sortir de la presó l'any 2012.

Els Mossos han detingut el presumpte homicida gràcies a la investigació dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). En declaracions als mitjans, l'intendent de la DIC dels Mossos d'Esquadra, Antoni Rodríguez, ha assegurat aquest matí que el cos policial "té la certesa que és l'autor de l'assassinat". També ha afirmat que després dels atemptats de Barcelona i Cambrils d'aquest estiu, la investigació per determinar l'autoria del crim de Susqueda "va ser prioritària per la DIC". Rodríguez ha lamentat que durant aquest temps d'investigacions hi hagi hagut "opinadors que parlaven de motius diversos de l'entorn de la família que eren del tot desafortunats".

El detingut era coneixedor de la zona on es va produir el crim ja que viu a l'entorn del pantà i acostuma a anar-hi a pescar. Té un Land Rover Defender, el qual hauria estat vist a la zona del pantà. Magentí no tenia relació amb les víctimes ni amb l'entorn de les seves famílies. El titular del Jutjat 2 de Santa Coloma de Farners ha assumit la instrucció del cas i ha decretar el secret de les actuacions.

Havia tornat a Anglès feia dos o tres anys

En declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, ha explicat que Jordi Magentí havia tornat al municipi feia dos o tres anys i que es dedicava a cuidar a un oncle seu d'avançada edat. "Estava molt tancat sobre si mateix, la qual cosa ens feia pensar que després de la condemna s'havia reintegrat", ha assegurat Desset.

La cronologia dels fets

Marc Hernàndez i Paula Mas, dos joves del Maresme,van desapàrèixer el 24 d'agost quan van dir que anaven a Susqueda a navegar amb caiac. Els familiars de la parella van denunciar la desaparició als Mossos. Un extens operatiu de recerca es va posar en marxa per intentar localitzar els joves desapareguts.

Un mes més tard, el 26 de setembre la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra va localitzar els dos cadàvers dels joves al pantà de Susqueda, els quals presentaven clars signes de violència.

El cos del noi va aparèixer surant i el de la noia en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins. Ella no en portava, però no es va descartar que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà.

Els investigadors ja van creure en un primer moment que darrere del doble crim hi podia haver alguna persona coneixedora de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.

L'autòpsia va determinar que la parella va morir assassinada i que la noia va rebre, almenys, un tret al cap.

L'autor d'un triple assassinat el passat 5 de desembre a Terol i ex militar serbi, Norbert Feher, conegut com Ígor el Rus, va ser investigat pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civll per si tenia relació amb el doble crim de Susqueda.

Aquest mateix mes de febrer, els Mossos d'Esquadra van poder focalitzar el punt on el 24 d'agost van matar a trets la parella, gràcies a la ressonància dels trets. El punt exacte de l'assassinat, segons els indica aquesta anàlisi, és la Font del Borni, un paratge que es troba a tocar d'un barranc del pantà i una zona de molt difícil accés.