L'abandonament de mobles i altres objectes de gran volum pels carrers d'Anglès ha disminuït d'ençà que el mes d'octubre passat l'Ajuntament va alertar els veïns que s'aplicarien sancions de fins a 6.000 euros a qui s'enxampés amb les mans a la massa. Segons va explicar ahir el regidor de Seguretat i Policia, Josep Casadellà (AM), la campanya que van iniciar per posar punt i final a aquest tipus d'incivisme que genera problemes econòmics, de mobilitat i de salubritat al poble, està funcionant i de moment no s'ha aplicat cap multa. «Hem detectat que aquests comportaments han disminuït moltíssim, sobretot on hi ha senyalització», va destacar Casadellà.

I és que per facilitar les coses als veïns, el consistori va penjar diversos plafons repartits arreu del poble en els quals s'informa dels dies de recollida de mobles i de la imposició d'aquesta sanció en cas de no respectar-se l'horari. A més, segons l'edil anglesenc, també s'han pres altres mesures. «Tenim un treballador que quan veu un electrodomèstic o un moble el recull i el deixa en un magatzem municipal, ja que hem vist que costa més abandonar objectes si no n'hi cap més», va detallar Casadellà. Tots els mobles i aparells guardats en aquest equipament municipal són traslladats, posteriorment, a la deixalleria.

En aquest sentit, el regidor de seguretat va subratllar que també ha contribuït a aquesta baixada, el fet que a inicis de febrer entrés en funcionament la nova deixalleria supramunicipal instal·lada a la Cellera de Ter i que comparteixen amb Amer i Anglès. «Abans, els veïns tenien oberta la deixalleria tres dies i unes dues hores. Ara, la nova està oberta sis dies -menys diumenge- durant i un mínim de tres hores i mitja», va ressaltar l'edil anglesenc qui va afegir que «ja surt a compte anar-hi a deixar els residus».

Aquesta deixalleria obre: dilluns, dimecres i divendres de les cinc a dos quarts de vuit del vespre; els dimarts i dijous de les deu del matí a les dues del migdia i, els dissabtes, fins a dos quarts de tres. Pel que fa als residus: s'hi admeten tot tipus de residus domèstics com els ordinaris, voluminosos i especials, excepte resta i fracció orgànica, residus sanitaris, residus explosius i residus amb amiant. També s'hi admeten residus comercials d'establiments, tallers, oficines i serveis dels pobles donats d'alta en el servei. I, finalment, articles reutilitzables. Pel que fa als envasos i restes de medicaments cal dur-los a les farmàcies. A més, els usuaris d'aquest servei reben bonificacions com una rebaixa en els impostos municipals