Santa Coloma de Farners va donar, dijous al vespre, el tret de sortida als pressupostos participatius d'aquest any, dotats amb una partida de 100.000 euros. Segons va informar l'Ajuntament, del 5 al 25 de març els veïns empadronats a la capital selvatana podran presentar les seves propostes a diferents espais de la localitat com: l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament, la biblioteca, el CAP, la llar de jubilats o el pavelló la Nòria, entre molts altres.

Com a novetat, aquest any se celebrarà un taller participatiu (obert a tothom) el dia 15 de març, amb l'objectiu que entre tots els participants es consensuï una proposta, que es portarà a votació juntament amb les que es presentin de manera individual o col·lectiva.

Després, a l'abril, es farà la validació tècnica de les propostes presentades. En aquest període es comprovarà el compliment de requisits de cada proposta (que sigui viable, que sigui competència de l'Ajuntament, que entri dins del pressupost previst, etc.).

Posteriorment, entre juliol i setembre, s'estudiaran i valoraran les 10 propostes finalistes, que es presentaran al Consell del Poble, i entre l'octubre i el novembre es farà la votació final.