ERC de Blanes ha mostrat la seva queixa perquè aquest diumenge una patrulla de la Policia Local, a instància d'un veí, els va reclamar el permís municipal per penjar un cartell de la campanya #FreeJunqueras en un tauler d'anuncis municipal «pensat, precisament, per fer el que estàvem fent», han recordat els republicans. Esquerra ha volgut mostrar la seva sorpresa perquè els exigissin un permís, el qual no els consta que s'hagi demanat mai a ningú.

Els dos membres d'ERC que van ser requerits pels agents van optar per retirar el cartell que havien penjat. Fonts de l'Ajuntament van comentar ahir que no existeix cap instrucció perquè s'impedeixi enganxar propaganda referent al procés sobiranista català, o que s'exigeixi una autorització municipal; i van atribuir la situació a una possible errada de la patrulla.

Esquerra no critica tant l'actuació policial com «el fet mateix d'impedir que un partit polític pugui fer lliurament l'acció política que cregui convenient dur a terme» i lamenta que «és evident que el veí diligent -que va alertar la policia- va voler impedir la nostra llibertat d'expressió».

ERC recorda que al tauler on volien penjar el cartell és una peça metàl·lica de tres cares on entitats, empreses, partits polítics, entre d'altres, pengen els seus cartells «sense cap problema, ni impediment, ni demanda de res».