L'equip de govern de l'Ajuntament de Tossa de Mar té intenció d´endegar un procés participatiu perquè els veïns es manifestin sobre la possibilitat de donar el nom d´1 d´Octubre a un espai de la localitat, ha informat l'Ajuntament.

La idea inicial de l'equip de govern és donar nom a un espai o plaça que no en tingui, com l´existent a la cruïlla de l'avinguda Joan Maragall amb avinguda Ferran Agulló, a l'entrada de Tossa per la car­retera de Sant Feliu.

«D'aquesta manera, l'avinguda Ferran Agulló començaria a la plaça de les Nacions sense Estat i acabaria a la plaça de l´1 d´octubre», afirma l'alcaldessa, Gisela Saladich.

L'alcaldessa reconeix que també s'ha plantejat per part d´alguns col·lectius el canvi de denominació de la plaça d'Espanya, i que l´Ajuntament no es tanca a cap proposta.

«Canviar noms de places o car­rers que ja existeixen és un procés llarg i pot generar molèsties als veïns, però per això volem fer un procés de participació: perquè tothom opini. El que queda clar és que els esdeveniments que es van viure a Catalunya l'1 d'octubre han de tenir una petjada al municipi», ha conclòs l'alcaldessa, Gisela Saladich.