La recerca del caiaquista de 58 anys que va desaparèixer dissabte s'ha reprès aquest matí per terra i aire. Bombers, Creu Roja i Salvament Marítim, que coordina la recerca, estan rastrejant la costa des de Lloret de Mar fins a Santa Susana, a Pineda de Mar.

Bombers, Salvament Marítim i Creu Roja s'han repartit els trams de costa. Des de Blanes a Santa Susana estan centren els esforços en la recerca els Bombers. Creu Roja entre Arenys i Lloret de Mar, mentre la resta de litoral per la zona Mataró, Pineda o Malgrat de mar va a càrrec dels Serveis Marítims.

A més, un helicòpter de Salvament Marítim sobrevola la part de la Costa Brava i la costa del Maresme. Rep el suport d'un helicòpter de Bombers quan atura a descansar.

Segons Bombers, de moment no hi ha novetats.

El desaparegut és un expert caiaquista que havia fet la ruta altres vegades. Va sortir dissabte des de Mataró per fer la travessiva fins a la Selva Marítima on es preveia que arribés pels volts de les quatre de la tarda.

Protecció Civil i la Policia Local de Blanes col·laboren des d'ahir en la recerca un home que va desaparèixer al mar.

Troben l'embarcació

L'embarcació del desaparegut la van trobar a cinc milles mar endins davant de Malgrat de Mar amb objectes personals a l'interior.

El germà va ser el que va donar l'avís de la desaparició, ja que era la persona que es coordinava des de terra amb el desaparegut. Com solien fer habitualment, anava fent un seguiment des de terra fins que va perdre'n el contacte. Cap a la una de la matinada va decidir donar l'avís a Salvament Marítim.

El caiac en el qual viatjava l'home va ser localitzat ahir al matí a 5 milles mar endins a l'altura de Malgrat de Mar.

Una embarcació va trobar el caiac i el va remolcar fins al port esportiu del Club de Vela Blanes, on efectius dels Mossos d´Esquadra se´l van emportar per fer una investigació més exhaustiva. A l´interior del caiac hi havia el telèfon mòbil, la documentació i estris personals del desaparegut.

El familiar del caiaquista va explicar que el seu germà és força experimentat en aquets tipus de sortides a la mar i que aquest cop també anava preparat: vestit de neoprè i una armilla, entre d´altres mesures de precaució i seguretat.

Al llarg del dia d'ahir van estar fent una recerca per buscar el caiquista en diverses zones. A Blanes la recerca es va dur a terme per tot el terme municipal i es va incidir en els llocs de difícil accés, com ara penya-segats i roques.