La mala mar obligarà aquesta tarda a reduir el nombre d'embarcacions que participen a les tasques de recerca del caiaquista de 58 anys desaparegut dissabte entre Blanes (Selva) i Mataró. El cap de guàrdia dels Bombers de la regió de Girona, Jordi Marquès, ha explicat el temporal dificultarà els treballs i que la previsió és que en les properes hores els mitjans aeris centrin el dispositiu. Marquès ha detallat també que durant aquest matí els diferents cossos de seguretat que participen a les tasques (Bombers, Mossos, Guàrdia Civil, Salvament Marítim i Creu Roja) han estat resseguint l'itinerari que sospiten que hauria pogut fer l'home així com les zones on el podrien haver dut les corrents marines. A més, ha explicat que l'home duia un neoprè posat que el podria fer flotar. El caiac va aparèixer diumenge amb tots els seus objectes personals a cinc milles mar endins a l'alçada de Malgrat de Mar (Maresme).

El dispositiu format pels Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim -que coordina la recerca- s'ha reprès aquest matí i, de moment, no hi ha novetats sobre el caiaquista desaparegut dissabte entre Blanes i Mataró.

El cap de guàrdia dels Bombers de Girona, Jordi Marquès, ha explicat que les tasques s'han centrat avui en resseguir la trajectòria que hauria fet l'embarcació i també les possibles zones on podria trobar-se tenint en compte la trajectòria del vent. "Estem seguint totes les possibles hipòtesis", ha insistit.

Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers han estat pentinant la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament Marítim rastreja la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra embarcació de la Creu Roja pentina la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. A més, un helicòpter de Salvament Marítim està sobrevolant la part de la Costa Brava i la costa del Maresme.

Marquès ha assegurat que les tasques es mantindran al llarg del dia d'avui però que la mala mar obligarà a reduir el dispositiu, sobretot de les embarcacions petites que hi participen i a centrar la recerca en els mitjans aeris de Salvament Marítim i de Bombers. En aquest sentit, ha explicat que de cares a la tarda, la intenció és fer relleus dels dos helicòpters.

El caiac, a cinc milles de la costa de Malgrat de Mar

El caic amb el que viatjava va sortir de Mataró a primera hora de dissabte amb la intenció de fer una travessia fins a Blanes, on estava previst que arribés pels volts de les quatre de la tarda. El germà del desaparegut, que tindria experiència en aquest tipus de travessies, el seguia a través d'una aplicació. Va ser ell qui va donar l'alerta pels volts de la una de la matinada. El dispositiu iniciat diumenge va permetre localitzar l'embarcació a unes cinc milles de la costa de Malgrat de Mar.

El desaparegut duia un neoprè

Marquès ha detallat que a l'interior s'hi van trobar les pertinences de l'home (entre les quals hi havia el telèfon mòbil) i que els consta que duia posat un neoprè. "Tenint en compte això i que possiblement també duia algun tipus d'armilla, hauria de surar", ha dit. A més, ha detallat que el caiac amb el qual navegava era "molt lleuger", una característica que dificultaria tornar-hi a pujar en cas de caiguda.