La segona jornada de recerca del caiaquista de 58 anys desaparegut dissabte entre Mataró i Blanes va tancar-se ahir al vespre sense cap novetat, segons van informar l'Ajuntament blanenc. Segons va explicar ahir el cap de guàrdia dels Bombers de la regió de Girona, Jordi Marquès, durant el matí les tasques es van centrar a resseguir la trajectòria que hauria fet l'embarcació i també les possibles zones on podria trobar-se tenint en compte la trajectòria del vent.

«Estem seguint totes les possibles hipòtesis», va insistir. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers van estar pentinant la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament Marítim va rastrejar la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra embarcació de la Creu Roja va pentinar la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. A més, un helicòpter de Salvament Marítim va sobrevolar la part de la Costa Brava i la costa del Maresme.

A la tarda, la mala mar va obligar a reduir el nombre d'embarcacions que participaven en les tasques de recerca que van continuar els mitjans aeris sense cap resultat.

El caic amb el qual viatjava l'home va sortir de Mataró a primera hora de dissabte amb la intenció de fer una travessia fins a Blanes, on estava previst que arribés pels volts de les quatre de la tarda. El germà del desaparegut, que tindria experiència en aquest tipus de travessies, el seguia a través d'una aplicació. Va ser ell qui va donar l'alerta pels volts de la una de la matinada. El dispositiu iniciat diumenge va permetre localitzar l'embarcació a unes cinc milles de la costa de Malgrat de Mar.

El desaparegut duia un neoprè

Marquès va detallar que a l'interior del caiac s'hi van trobar les pertinences de l'home (entre les quals hi havia el telèfon mòbil) i que els consta que duia posat un neoprè. «Tenint en compte això i que possiblement també duia algun tipus d'armilla, hauria de surar», va dir. A més, va detallar que el caiac amb el qual navegava era «molt lleuger», una característica que dificultaria tornar-hi a pujar.