El Consell Comarcal de la Selva presentarà, el pròxim 6 d'abril, el nou projecte "Connectant talent creatiu i territori" que té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural i creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca. Segons ha informat aquest ens, el propòsit és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col·laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin la oferta cultural i creativa al territori.

El programa s'estructura en 2 fases: una fase de formacions i una segona fase d´incubació de projectes culturals que gaudiran d´un acompanyament tutelat fins a la seva realització final.

La primera fase del projecte està formada per un cicle d´accions per a la professionalització del sector cultural i creatiu que consta de diferents eines i instruments per a la millora en el disseny, finançament i desenvolupament de projectes d´aquest àmbit cultural i creatiu. La programació està formada per 6 càpsules formatives, seminaris i tallers sobre les principals qüestions relatives als projectes culturals i a la professionalització artística. També es duran a terme visites a espais, institucions i empreses culturals que aniran a càrrec dels seus responsables.

La segona part del projecte és el desenvolupament de projectes culturals i creatius vinculats al territori, on es posarà en pràctica la integració del talent cultural-creatiu dins les iniciatives de desenvolupament territorial. Parteix de la borsa de projectes de territori i de la selecció d´iniciatives amb més potencial i més adequades a les característiques de la mateixa xarxa.

Els participants hauran de dissenyar un projecte creatiu vinculat a una iniciativa de desenvolupament local, en col·laboració amb els promotors d´aquesta iniciativa. Una part d´aquests projectes es portaran a la pràctica com a projectes pilot.

La presentació del projecte es farà el divendres 6 d´abril a les deu del matí al Consell Comarcal de la Selva i es poden fer les inscripcions a www.selvacultura.cat

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d´Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s´ha impulsat dins la línia de treball en l´àmbit cultural creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per a la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.