La Fundació Aspronis de Blanes va presentar, dimecres al vespre, el seu codi ètic, un recull dels valors amb què l'entitat s'identifica i amb els quals totes les persones que en formen part es comprometen a treballar. Aquest document va ser aprovat fa gairebé un any pel patronat de la Fundació i dimecres es va presentar l'edició bilingüe i adaptada en lectura fàcil perquè el codi sigui accessible per a tothom.

«El codi és el reflex del compromís de l'entitat amb les persones, un compromís amb la Responsabilitat Social i amb l'autenticitat», va destacar el director de l'entitat, Francesc Durà.

Aquest acte, celebrat al Centre Catòlic blanenc, va ser el primer dels organitzats per l'entitat amb motiu del 50è aniversari de la Fundació i va comptar amb la presència de l'alcalde de Blanes, Mario Ros.

Aspronis va néixer el 1968 de la unió de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual a Blanes. El 1973 es va constituir com associació i va començar a oferir recursos a les persones. Actualment, atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies; té una plantilla de 335 treballadors i atén altres col·lectius en risc d'exclusió social a tota la comarca de la Selva i als municipis més al nord del Maresme.