El ple de Breda va aprovar, dilluns al vespre, dos convenis de col·laboració relacionats amb el futur carril bici que ha d'unir aquest municipi amb l'estació de tren de Riells i Viabrea.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, el primer acord implica el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i els consistoris de Breda i Riells i Viabrea i estableix que els ajuntaments de les dues localitats selvatanes assumiran la titularitat de la via ciclista, construïda per la Generalitat, a canvi del seu manteniment. El punt es va aprovar amb els sis vots favorables de l'equip de govern (ERC), l'abstenció de la CUP i el vot contrari del grup del PDeCAT.

El segon conveni implica els dos consistoris i estableix com fer el manteniment de la via. La previsió és de 10 hores mensuals de feina feta pel personal de la brigada dels dos municipis i els costos es dividiran a un 70% a càrrec de l'Ajuntament de Breda i un 30% a càrrec del Riells i Viabrea. El cost aproximat anual serà de 3.400 euros, dels quals 2.380 euros corresponen al consistori bredenc. El punt es va aprovar amb el vot d'ERC i el PDeCAT i l'abstenció de la CUP.

Tot i que els dos municipis seran titulars del carril bici i s'encarregaran del seu manteniment, les obres les executarà Territori qui, l'octubre passat les va adjudicar per un import de 800.000 euros. Aquest carril, paral·lel a la carretera GI-552, tindrà una longitud de dos quilòmetres i se separarà de la calçada entre els 3 i els 5,5 metres.