Blanes ha iniciat aquest mes d'abril amb el peix blau, les jornades gastronòmiques que promouen la tradició de cuina marinera blanenca. El mes de maig serà el de la gamba i l'octubre, el del suquet de peix. En la del peix blau, que s'allargarà fins al 30 d'abril, s'han adherit 16 restaurants, dos més que l'any anterior: Bar Casal La Cooperativa; Ca la Luci; Can Tarranc; Cava Nit; Juanma; Kiku; L'Hivernacle; La Balma; La Taverna de n'Esteve; Lounge Restaurant Sentits; Magora; Mar i Cel; Melangies; Racó Sa Palomera; T3; i Va de Catas. Amb el peix blau com a protagonista, cada restaurant inclou diferents tipus de menús completats amb productes gastronòmics blanencs com ara vi, cava, mel o verdures a preus que van des dels 5,50 euros la més assequible, fins als 36,50 euros que costa la més completa. El llistat dels restaurants participants estan recollits en un tríptic distribuït en Oficines de Turisme i establiments especialitzats.