L'empresa Sorea, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Parc Natural del Montseny finalment han arribat a un acord per tirar endavant la construcció de la nova resclosa del Molí de les Pipes d'Arbúcies.

Tal com va avançar Diari de Girona al mes de novembre, les obres s'havien de fer durant l'estiu del 2017, però es va haver de refer el projecte a causa d'un canvi sol·licitat per l'ACA consistent a suavitzar l'escala de peixos. Una modificació en el projecte que va ser aprovada en el ple municipal i que ara ha rebut el vistiplau de tots els organismes implicats.

Està previst que els treballs es realitzin aquest estiu, ja que aquesta actuació només es pot realitzar en períodes estivals, que és quan baixa menys aigua per la riera.

Les obres consistiran a substituir la infraestructura dels anys 80 que hi ha actualment en aquest paratge natural i que està feta amb sacs de sorra i pedres. Això suposa un problema ecològic, ja que quan hi ha riuades, la força de l'aigua rebenta o arrossega els sacs i escampa la sorra que acaba seguint el curs del riu.

Les obres, que tenen un pressupost de 125.000 euros, les assumirà íntegrament Sorea, concessionària del subministrament d'aigua a Arbúcies. La nova resclosa es farà amb pedra i incorporarà una escala de peixos i la sortida d'aigües per garantir el cabal ecològic de la riera. L'espai es troba dins del Pla Especial d'Interès Natural del Parc Natural del Montseny com a zona protegida.