Més de 3.400 persones van visitar, diumenge i dilluns passat, la primera Fira del Playmobil de Lloret de Mar dedicada a conscienciar sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Organitzada per l'Associació lloretenca Pas a Pas i l'entitat RiudeClicks, la mostra va obrir les portes el diumenge a les deu del matí a la sala d'exposicions de la biblioteca municipal i va tancar dilluns -dia mundial de l'autisme- a les vuit del vespre.

«Ha sigut un exitàs. El nostre objectiu era conscienciar a la gent i donar visibilitat al trastorn i l'hem complert», va valorar ahir Isa Rey, la tresorera de Pas a Pas.

Dins la sala, els visitants hi van trobar diversos diorames de diferents temàtiques, van poder participar en tallers i jocs, i donar un cop d'ull als diversos estands de col·leccionistes. A més, els qui volien, podien participar en un concurs per guanyar un val de 50 euros per gastar en una jogueteria local.

L'activitat consistia a trobar quatre figures amagades enmig dels diorames. En un d'ells, a més, s'hi va homenatjar Lloret a través d'una figura que emulava l'escultura de la Dona Marinera.

A fora del recinte, els assistents més joves van poder gaudir dels inflables i altres jocs infantils. Per la seva part, Pas a Pas va instal·lar una parada per tal de donar informació a qui ho desitges. «Molta gent es va apropar per informar-se o per comprar samarretes», va explicar la tresorera qui va ressaltar que la parada també va servir per donar a conèixer l'associació a famílies que tenen fills amb autisme de fora de la província de Girona.

En aquest sentit, la portaveu de l'associació va remarcar que el fet que el dia de la Conscienciació Mundial de l'Autisme caigues en setmana santa va permetre rebre molts visitants de països estrangers que estaven passant les seves vacances a Lloret.

El preu de l'entrada era de 2 euros per a les persones majors de 4 anys, i amb els beneficis obtinguts, l'entitat ja està preparant diversos projectes a desenvolupar. «La setmana que ve els nostres nens ja començaran a fer natació i aviat també farem programes de formació», va afegir Rey.

Sobre la possibilitat de repetir l'esdeveniment, l'entitat té clar que cada 2 d'abril es farà una activitat especial.«És el nostre dia i el volem festejar, a la vegada que conscienciem la gent que la diferència suma», va concloure Rey.