La plataforma Aturem la C-32 ha acusat la Generalitat de tenir «interessos amagats» en l'ampliació d'aquesta autopista des de Blanes fins a Lloret, després que a mitjans de març anunciés que es reiniciaven els tràmits per executar el projecte. L'entitat ecologista va recordar que el TSJC va decidir suspendre cautelarment les obres el juliol de 2017.

Sobre aquests suposats interessos, la plataforma indica que podrien tenir relació amb la futura renovació de les concessions d'autopistes. «Pensem que es pretén prorrogar el pagament per ús de les principals vies de comunicació catalanes, cosa que significa perpetuar l'històric greuge comparatiu amb altres zones de l'Estat espanyol», assegura l'entitat en un comunicat.

D'altra banda, Aturem la C-32 també assenyala que estaria relacionat amb el «creixement urbanístic al voltant del nou camp de golf i de la gran superfície comercial» que s'està construint a Lloret. En aquest sentit, acusen Territori i Sostenibilitat d'anar «en sentit oposat» a les polítiques contra el canvi climàtic i el turisme sostenible.

La futura carretera, lliure de pagament, ha de millorar l'accés a la Costa Brava, descongestionar la GI-600 i la GI-682 sobretot a l'estiu, reduir el temps de trajecte de Blanes a Lloret i alleugerir de vehicles els nuclis de les dues poblacions.