ICV-EUiA de Lloret de Mar vol que se celebri una consulta popular perquè siguin els veïns els que decideixin si volen o no pisos turístics a la localitat. Aquesta és només una de les diverses propostes que farà a l'equip de govern (PDeCAT, PSC i ERC) en relació al Pla Especial Urbanístic que s'ha redactat per fixar un nombre màxim d'allotjaments turístics per les set zones del municipi.

En aquest sentit, el grup municipal també proposarà fixar un percentatge del 10% de la capacitat que tenen aquest tipus d'habitatges respecte a la població resident a Lloret, prenent com a base el cens dels diferents barris. «Això ens portaria a tenir 3.810 visitants allotjats en els HUT's, en lloc dels 16.450 actuals», assegura la formació ecosocialista en un comunicat.

Una proposta que també volen fer respecte als habitatges principals. «Suposaria tenir 1.486 HUT's en lloc dels 2.948 actuals», detalla el partit. «Entenem que els HUT's són una nova forma d'allotjament turístic que no podem negar, però que hem de fitar-ho en la seva justa mesura, ja que un creixement exagerat ens pot conduir a la desaparició de llocs de treball, directes i indirectes, en tot el sector del turisme», recalca ICV-EUiA en relació a les propostes.