Un dels documents recollits al sumari explica que el company de cel·la de Jordi Magentí, el principal sospitós del doble crim de Susqueda, va manifestar a la policia judicial que l'investigat li havia confessat que l'autor de la mort d'en Marc i la Paula era el seu fill. El paper, doncs, del principal sospitós hauria estat secundari.

Els dos presos van coincidir a la mateixa cel·la el dia en què el jutjat d'instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners va enviar Magentí a la presó acusat de dos pressumptes delictes d'assassinat. Aquell 1 de març va ser el dia que els dos van tenir una conversa, on l'investigat va assegurar que el dia dels fets estava al pantà i que «va sentir trets i crits» associant el soroll a la caça del senglar.

El seu company no li va donar credibilitat i li va dir que «o callava, o li explicava la veritat» i va ser allà quan Magentí va escombrar les culpes de l'assassinat al seu fill. L'acusat va relatar que havien anat junts fins a Susqueda per regar la plantació de marihuana que tenien a la zona. Mentre ell anava a buscar aigua va deixar el fill a la plantació i va ser llavors, després d'escoltar els sorolls, que va veure que havia matat la parella.

L'home va afegir que ell només havia ajudat a manipular i desfer-se dels cadàvers dels dos joves perquè «coneixia molt bé la zona del pantà». El sospitós va decidir carregar amb totes les culpes perquè el seu fill li va dir que «li devia» per haver matat a trets la seva mare el 1997.

Malgrat aquesta suposada confessió per part de Magentí, els investigadors no creuen que el relat sigui verídic i ho rebaten amb les informacions extretes del mòbil del fill, que el dia i l'hora del crim no estava a Susqueda, sinó a Sant Julià de Llor. Així doncs, el sospitós hauria mentit per tal d'incriminar el jove.