L'Ajuntament de Maçanet de la Selva posarà tanques de protecció al voltant dels nous i polèmics vestidors de la urbanització Residencial Parc per evitar que ningú pugui prendre mal a causa del mal estat en què es troben. Així ho va explicar l´alcalde, Josep Maria Ciurana (AM), qui va anunciar que finalment, i després d´un procés judicial, han pogut prendre possessió de l'edifici.

La construcció d'aquests vestidors havia de tenir un cost exacte de 248.551 euros finançats amb una partida del PUOSC de la Diputació de Girona -avançats pel consistori- i partides municipals. Les obres es van iniciar a finals de l'any 2016 amb l´enderroc dels vestidors existents per les «deficiències» estructurals que presentaven i la seva inauguració estava prevista per al passat 20 de maig. L'acte, però, es va haver d´ajornar indefinidament perquè l´obra estava inacabada.

Segons el projecte, l'edifici preveia dues zones diferenciades: una destinada a vestidors, serveis públics i bar, i una segona per a una sala polivalent, on es poguessin celebrar reunions veïnals i altres actes. L'estructura es va alçar i es va col·locar part del material a l'interior.

Però mai es van acabar d´instal·lar serveis com el gas o la llum, ni es va urbanitzar l´entorn. Tot i això, al maig estaven nous de trinca i gairebé a punt per ser utilitzats.

L'obra no va ser entregada per l´empresa constructora, qui tampoc va posar tanques de protecció ni vigilància. Per aquest motiu, durant els mesos següents, l'equipament va ser objecte de constants actes vandàlics i saquejos. La majoria de parets o de plaques del sostre es van foradar o arrencar, es van esbotzar les portes, les parets exteriors van quedar plenes de grafits i les dutxes i els vàters, que ja estaven a punt per ser estrenats, van ser arrencats i robats.

Segons va explicar el batlle l'octubre passat, els problemes amb aquests vestidors van començar quan els empresaris locals subcontractats per l'adjudicatària per realitzar els diferents treballs haurien informat el consistori que encara «no havien cobrat».

Per aquest motiu, l'Ajuntament va retenir el pagament de l´obra, motiu pel qual d´aquells prop de 250.000 euros se´n va pagar una quantitat petita. «Ens van denunciar per impagament i nosaltres els vam denunciar per no haver acabat ni entregat els vestidors», va relatar Ciurana en aquell moment.

Valorar els danys

Ara, segons l'alcalde, la justícia els ha donat la raó i han pogut rescindir el contracte i prendre possessió de l'edifici. «Estem en la fase de peritatge dels desperfectes causats perquè l'empresa constructora ens aboni els danys», va relatar Ciurana, qui va lamentar que de l´obra no en quedi gairebé res. «Està completament desmantellada», va precisar.

Sobre la seva reconstrucció, Ciurana no té clar que sigui possible. «No sabem si és millor intentar refer-los o començar de nou, però cal buscar pressupost i tornar a fer un concurs per adjudicar l´obra», va especificar el batlle de Maçanet, qui va aconsellar als veïns de la zona que no hi entrin per precaució.