Els veïns de Tossa de Mar podran decidir, fins al dia 30 d´abril, quin ús donar a l´actual edifici de l'Ajuntament situat al carrer de l´església, una vegada es traslladin totes les dependències municipals a La Nau. Així ho va confirmar el consistori, qui va detallar que per poder aportar propostes caldrà estar empadronat a Tossa i tenir com a mínim 14 anys. Les propostes es podran presentar en línia (http://participa.tossademar.cat/) o de manera presencial el dimecres a dos quarts de vuit del vespre a la casa la Cultura.

Les propostes seleccionades es podran votar del 14 al 30 de maig.

A part de les idees aportades pels veïns, des del consistori també s'aportaran propostes com: crear-hi un nou centre social, un centre d´art i cultura o enderrocar-lo i construir-hi una nova plaça.

Obres a La Nau

D´altra banda, les obres per aixecar la nova planta a l´edifici La Nau van acabar dijous passat, segons va concretar el regidor d´urbanisme, Manu Mohedano (TU). Per crear aquesta tercera planta, el consistori va encarregar la construcció d´onze mòduls prefabricats, que una gran grua va començar a col·locar sobre l´edifici el dilluns al matí i que es van acabar d´instal·lar dijous, un dia abans del previst.

Actualment, l´edifici de La Nau, situat a l´entrada del poble, està format per: una planta baixa, on hi ha l´oficina municipal de Turisme, recaptació i un bar; la primera planta, on es troben tres sales polivalents en les quals es realitzen conferències, reunions o taules de treball; i un segon pis que ocupen la televisió local i les dependències del consistori. A aquesta nova planta modular està previst que s´hi traslladin les àrees municipals d´alcaldia, informàtica, tresoreria, intervenció o recursos humans, entre d'altres.

Ara aquestes dependències es troben ubicades a l´edifici consistorial del nucli antic. Amb aquest trasllat, l'equip de govern (TU) vol «unificar l´Ajuntament en un únic edifici amb millor accés i amb millors condicions d´accessibilitat, per tal de poder donar el millor servei possible i reduir la despesa que suposa tenir dos edificis en funcionament». El contracte d´obres es va licitar el gener del 2017 amb un pressupost de 810.700 euros i es van adjudicar el 22 de març a l´empresa Elecnor SA per un import de 678.961,25 euros (IVA inclòs).