La recerca de Josep Maria Bernabé, el professor de Tordera de 51 anys desaparegut des de dissabte, sembla que arriba al seu desenllaç. Segons ha comunicat la família a Diari de Girona, la policia alemanya el va localitzar dilluns a la nit, poc després de les 22 hores, en un supermercat de la localitat de Baden Baden. En ser major d'edat i no existir sospites de cap actuació criminal, el van deixar anar, tot i que es va avisar a les autoritats catalanes, en estar activa una alerta en el Sistema de Informació Internacional.

La següent notícia que tenia la família era que havia deixat l'hotel on s'havia allotjat a les 9:30 del matí i des de llavors no en sabien res. Fins que els Mossos els han informat que la policia l'havia pogut retenir en un dels aeroports de Baviera on també l'havien identificat aquesta tarda en mostrar una actitud erràtica.

Ara la família espera poder reunir-se amb ell el més aviat possible i possiblement viatjaran a Alemanya en les pròximes hores per poder fer-ho.

Versions divergents

Els Mossos d'Esquadra havien assegurat aquest matí que l'home que "es trobava en un país europeu i que havia marxat per decisió seva, segons havia comunicat ell mateix a la família", una versió que desmenteix el portaveu de la família Santiago Bernabé, qui també ha volgut agrair l'actuació de la policia, tant la catalana com l'alemanya.

Els Mossos i la Policia Local de Tordera van començar diumenge a buscar a Josep M. Bernabé després que no se'n tinguessin notícies per part dels seus familiars. L'home viu sol i en marxar, no va agafar el mòbil i quan els seus familiars van anar a casa seva no semblava que faltés res.

Segons el germà del desaparegut, no té cap relació amb alemanya, on va arribar en avió aquest cap de setmana. No prenia cap medicació, tot i que afirma que havien notat "alguna cosa" en els últims temps".

Bernabé és fill d'una família coneguda de Tordera i, segons va confirmar l'Ajuntament de Santa Coloma, exerceix de professor d'electrònica a l'institut local. Ahir no va anar a treballar. A les xarxes socials ja s'ha iniciat una campanya per localitzar aquest torderenc de 51 anys, 1,72 metres d'altura, complexió forta i cabell canós.