Els estranys animals de color blau que la setmana passada van arribar de forma massiva a la part nord de la Costa Brava, ja han aparegut a les platges de la Selva Marítima. Alguns usuaris de les xarxes socials informaven ahir de la troballa d'aquesta espècie a les platges i cales de Blanes, Lloret de Mar i, fins i tot, de Malgrat de Mar (Maresme). Es tracta de petits animals hidrozous, similars a les meduses i de color blau, que s'anomenen Velella velella.

Aquests exemplars són habituals a les aigües de la costa oest dels Estats Units però també es poden trobar en aigües interiors de la costa catalana. Fins ara, a la província de Girona se n'havien localitzat a: Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Cadaqués, Llançà, el Port de la Selva i la badia de Roses.

Aquests animals són característics perquè tenen una mena de vela i neden en superfície. No es tracta d'una espècie perillosa tot i que sí que desprèn cert verí, i es desplacen en grup perquè cada exemplar té una funció diferent dins la colònia.

Ara hauran de ser els ajuntaments de les localitats afectades els qui decideixin si les netegen o bé esperar que el mateix mar les acabi desintegrant o arrossegant aigua endins.