L'empresa Sagalés oferirà el nou servei de transport urbà de Lloret de Mar a partir del pròxim 1 de maig. D'aquesta manera, i després de més de dos anys de tràmits, suspensions i recursos judicials, l'empresa Transports Pujol i Pujol SL -adquirida per Moventia- deixarà de tenir una concessió que mantenia des de l'any 1965.

La presentació del nou servei es va fer ahir a la sala de plens de l'Ajuntament de Lloret i va anar a càrrec de l'alcalde, Jaume Dulsat i el regidor de mobilitat, Albert Robert, entre altres. «Es tracta d'un servei de transport integrat i que s'adapta al creixement de Lloret als darrers anys i els seus avenços tecnològics permetran que tant els ciutadans com els visitants de Lloret gaudeixin d'un millor servei», va valorar Dulsat.

LloretBus comptarà amb cinc línies d'autobús (L11, L12, L13, L2 i L3) i la ciutat es dividirà en tres sectors diferents que confluiran a l'estació d'autobusos. Respecte als abonaments, n'hi haurà un total de quatre que es podran utilitzar en les cinc línies. En el cas de les línies 11, 12 i 13, estarà permès el transbordament entre elles durant un període de 30 minuts sense càrrec.

Els títols disponibles són: T10, abonament mensual, abonament jubilats i abonament estudiants. Dels cinc autobusos de la flota de LloretBus, n'hi haurà tres de nous de la marca Solaris, model Urbino 8,6. Amb una llargària de 8,6 metres i 2,4 metres d'ample, aquests vehicles compten amb 16 places amb seients i 35 per a persones dretes, i una plaça reservada per a cadires de rodes. A més, tenen Wifi, adaptador USB i desfibril·lador, entre altres serveis.

LloretBus comptarà amb una web pròpia amb la informació del servei, línies, parades, horaris i recorreguts i també està prevista la publicació d'una app per a dispositius mòbils on s'informarà els usuaris dels temps de pas reals dels propers busos, així com de les incidències i alteracions del servei.

Totes les parades de LloretBus estaran senyalitzades i inclouran la informació de pas de les línies. Com a novetat, als pals de parades i marquesines també s'inclourà un codi numèric de parada i un codi QR que permetrà a l'usuari conèixer en temps real l'hora del pas del bus, des de l'aplicació mòbil. A més, comptarà amb un total de vuit pantalles d'informació dinàmica ubicades a les parades principals del servei: Estació d'autobusos (3), Vila de Blanes / Avinguda Amèrica, Papalús, Avinguda Amèrica / Avinguda Fenals i Platja de Fenals. El 8è panell estarà ubicat a la parada de Mont Lloret, a la zona residencial del nord.