L'equip de govern de Blanes (PSC) vol invertir 3,74 milions d'euros a renovar l'enllumenat públic. Aquesta és la inversió més destacada dels pressupostos municipals pel 2018 que el regidor d'hisenda, Nicolàs Laguna, va presentar, ahir a la tarda, als veïns de la localitat selvatana. La proposta dels socialistes contempla un pressupost total de 53.230.814 €, un import que suposa un increment de 7,3 milions respecte al del 2017.

En inversions, s'hi destinaran 5.659.000 milions d'euros, un xifra que quadruplica la de l'any passat quan va ser de 1.350.000 €. La partida més destacada es destinarà a renovar l’enllumenat públic, amb 3.745.000 €, una millora que es cobrirà a través d’un crèdit de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) a retornar sense interessos. La resta d’inversions estan repartides en altres millores d’infraestructures que tenen a veure amb diversos àmbits que van des de les instal·lacions de clavegueram (pluvials i residuals) fins a seguretat, passant per vies públiques, reformes al cementiri, parcs i jardins, vies públiques i talussos o millora en la gestió del patrimoni i dependències.

La projecció de les despeses pel 2018 van condicionar haver d’augmentar els ingressos principalment recollits a les ordenances fiscals aprovades al ple del novembre passat. Prop del 70% de les despeses de l’Ajuntament de Blanes (el 67’53%) estan cobertes per ingressos tributaris. També destaca l’increment dels diners procedents de la Taxa Turística, que passen dels 70.000 € rebuts l’any passat fins els 200.000 € d’enguany, destinats íntegrament a despeses d’aquest sector econòmic.

En l’àmbit de les despeses, les majors quanties corresponen a béns i serveis, amb 25,04 M€, i personal, de 14,92 M€. Laguna també va destacar el gran esforç esmerçat per reforçar totes les partides relacionades amb els Serveis Socials, que s'incrementen en gairebé el 33% més respecte al 2017 per cobrir necessitats d’habitatge, assistència domiciliària, atenció a la dona, etc.

A més, en Joventut es podrà donar compliment a un projecte de dinamització doblant la partida del 2017; en Educació la implantació del Pla Educatiu d’Entorn i el manteniment de totes les escoles; i en Cultura i Festes s’incrementa la dotació econòmica per millorar la programació i s’augmentarà en un dia més el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, entre d’altres. Igualment, s’han atès diverses necessitats per millorar el servei de la Policia Local de Blanes.

Tot i que els pressupostos per aquest 2018 encara no estiguin aprovats, Nicolás Laguna també va explicar que l’Ajuntament de Blanes està funcionant amb normalitat, i va recordar que es portaran a l’aprovació inicial en el ple que tindrà lloc demà a les set de la tarda. Per aconseguir que prosperin, cal que l’equip de govern sumi majoria simple.