La decisió d'incloure les ampliacions il·legals de dos càmpings de Blanes al nou POUM, ja torna a ser sobre la taula del govern del PSC, després que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hagi determinat que és «potestat» del consistori. Fa gairebé dos mesos, el ple municipal va decidir demanar a l'ACA un informe en el qual valorés el cas particular del Bella Terra i el del Blanc d´Eivissa amb la intenció de desencallar una situació que ja fa més d´un any que s´allarga. Ara, però, la pilota ha tornat cap a Blanes sense canvis ni solucions.

Segons va confirmar el consistori, el nou informe de l'ACA -que va arribar el 18 d'abril- es remet a valoracions anteriors i determina que la decisió d´incloure les ampliacions al POUM pertany al ple municipal.

En aquest sentit, el document també exposa que, segons la normativa, l'ampliació feta pel Bella Terra es podria «salvar» perquè té més de 15 anys, mentre que la del Blanc d'Eivissa «probablement» no es podria conservar. Tot i això, la decisió final d'incloure´ls tots dos, només el Bella Terra o cap d´ells en el nou POUM dependrà única i exclusivament dels 21 regidors blanencs.

Processos aturats

El pla urbanístic blanenc va ser aprovat, de manera inicial i sense càmpings, el juliol del 2017. Abans de fer l'aprovació provisional i definitiva i davant la petició dels treballadors dels establiments afectats pel possible tancament que comportaria no restituir l´espai alterat, el govern blanenc va decidir fer una última gestió que, finalment, ha quedat en paper mullat.

Per això, i abans de prendre cap decisió, el consistori ja ha demanat una reunió amb el departament de Territori de Girona. A més, de moment, l'equip de govern ha aturat el decret de tancament de la part ampliada del Bella Terra i el procés per cobrar les sancions d´1,5 milions d'euros d´aquest càmping i d'1,3 milions pel Blanc d'Eivissa, dues multes que imposades perquè les ampliacions en aquests establiments turístics es van fer sense llicència, en terrenys no urbanitzables i per no haver-ho corregit en tots aquests anys.