La policia local de Blanes va detenir dijous al matí tres dones acusades de perpetrar un robatori amb força en dos pisos d´un edifici del passeig de Dintre. Segons va informar ahir el cos policial, va ser un veí del bloc qui va alertar els agents.

L´home va sentir uns sorolls i, en mirar pel forat de l´escala interior de l´edifici, va veure tres dones amb un comportament estrany. Per això, va pujar fins a la quarta planta, on havia sentit els sorolls, i va comprovar que algú havia rebentat la porta de dos pisos. Va ser llavors quan les tres dones van empentar-lo i van arrencar a córrer escales avall. En lloc de sortir per la porta d´accés principal, les fugitives van seguir baixant les escales i van anar a parar al soterrani, que no té sortida exterior. Per la seva banda, el veí que havia sortit en persecució rere d´elles va tancar la porta del soterrani i va sortir al carrer, demanant ajuda. Paral·lelament, una altra veïna ja havia trucat a la Policia, que va arribar al lloc dels fets poc després.

Una banda organitzada

Els agents de la Policia Local van identificar les tres dones i posteriorment van corroborar que hi havia dos pisos amb les portes rebentades, i el seu interior regirat de dalt a baix. La patrulla que havia acudit al lloc dels fets va registrar el soter­rani i van trobar tres bosses amagades, a l´interior de les quals hi havia unes 50 peces de joieria. La Policia Local va lliurar les tres detingudes als Mossos d´Esquadra, on se´ls va prendre declaració i van quedar retingudes a l´espera de passar a disposició judicial. Les tres dones són d´origen croat i el seu domicili el tenen localitzat a Vinaròs. Se sospita que pertanyen a una banda organitzada dedicada a cometre robatoris amb força.