Aquest cap de setmana Santa Coloma de Farners ha acollit la 5na edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia on s´han realitzat diverses activitats que promouen el coneixement del món de les plantes remeieres i que enguany ha donat un pes especial a la participació dels millors especialistes del nostre país. Més de 5.000 persones, segons els organitzadors, han visitat el mercat i totes les activitats han gaudit d´una alta participació.

Algunes de les activitats més destacades d´aquesta edició han estat les xerrades d´Astrid van Ginkel, Joan Vallès o Fra Valentí, experts en etnobotànica; els tallers de tast de mels, de remeis naturals per la salut, de tints florals o de cuina; l´espectacle musical d´Ovidi4 i Mainasons o la presentació de l´edició limitada de la ratafia de Pere Coma, considerada la millor ratafia local 2017.

Casalprim considera que el mercat de les herbes és una oportunitat per aportar la vessant acadèmica i formativa en la divulgació dels usos de les plantes i de la ratafia, i que en aquesta ocasió també s´ha volgut ampliar el nombre i la diversitat d´activitats. En total s´han realitzat 35 activitats, entre elles conferències, tallers creatius, tasts, sortides guiades al bosc, concerts, espectacles culturals, exposicions, presentació de llibres o àpats populars.

Al llarg del cap de setmana la programació d´activitats ha anat acompanyada d´un mercat de parades de productors locals, artesanals i recol·lectors d´herbes. Paral·lelament s´ha organitzat el 65è concurs i exposició de flors, un espectacle primaveral que ha vestit els carrers del centre d´aquesta població d´infinitat de colors.

El fi de festa ha anat a càrrec del conegut grup de música infantil Mainasons, que amb una plaça Farners plena a vessar, ha acomiadat el mercat de les herbes per donar peu a la Festa de la Ratafia que tindrà lloc al mes de novembre.