L'Ajuntament de Tossa ja ha posat en marxa el procés de votació entre els veïns per decidir quin ús donar a l'actual edifici de l'Ajuntament un cop s'hagi realitzat el trasllat de totes les dependències cap a la nova seu prevista a l'edifici La Nau.

El procés de participació ciutadana anunciat el passat 16 d'abril es troba en la seva recta final: tancat el període de recollida de propostes, entre el 16 i el 30 d'abril, els tossencs i les tossenques van fer-ne un total de 38. Després de la deliberació del dia 7 de maig per part del Grup Impulsor de Participació Ciutadana, hi ha sis propostes finalistes. Des d'ahir i fins al 28 de maig resta obert el període de votació.

Les sis propostes finalistes són les següents: fer-hi un annex per ampliar l'Institut de Tossa, on es pugui impartir un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Turisme; destinar-lo a habitatges de lloguer social per a joves; que sigui un aparcament per a vehicles; convertir-lo en un centre cívic o ateneu atès que no n'hi ha cap i reforçaria la interacció entre la societat a través d'activitats diverses; fer-hi un parc urbà, perquè el centre del poble necessita ser esponjat i disposar d'un entorn natural urbà de qualitat; i que sigui una sala d'exposicions per donar un nou impuls al Concurs Internacional de Pintura Ràpida de Tossa i tenir un emplaçament on lluir el patrimoni pictòric.

Es pot votar tant per via electrònica, a participa.tossademar.cat, o presencialment a la Biblioteca, a l'Associació de Jubilats, a l'Ajuntament, a La Nau i al Casal de Joves. Per votar, cal tenir mínim 14 anys i estar empadronat a Tossa.