L'equip de govern (TU) de Tossa de Mar té previst aprovar en el ple ordinari d'avui al vespre el programa que ha de permetre la futura construcció d'una nova biblioteca més gran i amb més serveis. El nou equipament s'aixecaria en un solar del carrer Josep Maria Folch i Torres que té 1.100 metres quadrats de superfície, fet que permetria crear una sala polivalent o nous serveis externs com la biblioplatja.

La proposta de l'equip de govern consisteix a fer un equipament de 820 metres quadrats amb un espai polivalent, un de suport, de formació, una àrea de fons general, de música i imatge, àrea de diaris i revistes, zona infantil, zones de treball intern amb magatzem i despatx, i un patí, jardí o terrassa.

Segons el TU, el programa funcional que es vol aprovar ha de servir de base per a la planificació i gestió dels serveis i el funcionament del futur equipament. En definitiva, ha de proporcionar el model de biblioteca «que Tossa necessita».

Des de l'any 1999, Tossa disposa de la biblioteca Manuel Vilà i Dalmau, situada davant la plaça de la Concòrdia, una zona propera als centres educatius i altres equipaments com el CAP, la llar de jubilats o el mercat municipal. Aquesta biblioteca té unes dimensions reduïdes, amb una superfície total de 316 m2 i 366 metres lineals de prestatges. Té 47 punts de consulta. El fons de la biblioteca és de 24.077 documents (any 2017) amb un 90% llibres, 7% audiovisuals i 3% documents sonors. La biblioteca disposa de 85 títols de publicacions periòdiques.