L'actor Javier Bardem va visitar Blanes a principis de mes, per col·laborar amb Sea2See, una empresa que fabrica ulleres de sol amb plàstic del mar amb l´objectiu de frenar la contaminació de les aigües marines. Tal com va avançar Diari de Girona, l´intèrpret va ser vist a la zona del port blanenc i dalt d'un veler però, fins ara, es desconeixia el motiu de la seva visita.

«Hem estat un parell d'hores al mar, han tirat la xarxa i ha sortit de tot, des de pilotes a canonades, pilotes de golf o xarxes velles que triguen tres-cents anys a descompondre´s», va explicar l'actor.

La connexió de Javier Bardem amb aquest projecte procedeix de la seva col·laboració amb la marca Chivas que, al seu torn, és responsable d´una iniciativa per incentivar econòmicament empreses que innoven amb accions que tenen un impacte social a tot el món.

El guanyador d'aquest concurs a Espanya va ser la companyia Sea2See, establerta a Barcelona i liderada pel belga François van den Abeele, que arriba a acords amb les confraries de pescadors perquè dipositin en contenidors les escombraries que «pesquen» i, amb aquestes, fabrica ulleres de sol. Javier Bardem va prestar la seva imatge i col·laboració a Van den Abelee des del «neguit» que li produeix la problemàtica dels plàstics: «Som uns addictes, estem enganxats al seu ús constant, diari i massiu».

Segons Bardem, qui va puntualitzar que, malgrat les seves actuacions en el camp del medi ambient, no és un expert, la situació als oceans i mars és «dramàtica». «El panorama que ve és molt desolador: el 2050 hi haurà més plàstic a l'oceà que peixos i, ara, sembla ciència-ficció, però els pescadors amb els quals he estat, que saben i coneixen la realitat, diuen que és veritat», va afegir.

Amb Bardem, François Van den Abeele també va ser a Blanes i va explicar que Sea2See és la seva reacció després de veure que «el mar s´està morint, que està plastificat». L´empresa té presència en una trentena de ports catalans, que recullen una tona diària d´escombraries del mar.