L'Ajuntament de Blanes té previst aprovar, en el ple municipal del mes de juny, un Pla d'Actuació contra les Agressions Sexistes en esdeveniments festius. Segons va informar ahir el consistori, aquest pla compta amb una sèrie de mesures de prevenció i acció que es desenvoluparan al llarg d'aquest any i que començaran a implementar-se durant la Festa Major que se celebrarà del 21 al 26 de juliol.

El pla va ser presentat ahir als veïns de la localitat en un acte que es va fer a la sala de plens de la casa de la vila i que va anar a càrrec de la tècnica del Servei de Polítiques d'Igualtat, Laura Tejada. També està previst fer una reunió específica adreçada als grups polítics municipals abans de la celebració del ple del mes de juny.

Amb aquest pla, l'Ajuntament blanenc vol complir quatre objectius: crear consciència col·lectiva i sensibilitzar la població davant aquest tipus de conductes; generar dinàmiques socials actives de rebuig contra les agressions sexistes i l'LGBTIfòbia; construir espais segurs i lliures d'agressions sexistes en els esdeveniments festius; i articular un circuit per protegir la persona agredida i evitar que les agressions quedin impunes.

Per tal de desenvolupar-los, el Pla d'Actuació inclou tota una sèrie de mesures de prevenció i actuació com la difusió de materials de conscienciació sobre les agressions sexistes o la formació dels responsables dels esdeveniments i establiments sobre els procediments de resposta cap a les víctimes i les persones agressores.

Per tot això, el consistori treballa des de fa temps en la creació de materials de sensibilització i en la futura integració d'aquest pla al Protocol d'Activitats a la Via Pública. A més, també s'ha creat i editat un vídeo de sensibilització sobre el tema, que es pot visualitzar a través de la xarxa pel canal de televisió de l'Ajuntament de Blanes.

Durant l'acte d'ahir, el consistori blanenc va recordar que les agressions sexistes poden ser constitutives de delicte i, per tant, es poden perseguir penalment. Que tenen diferents graus d'intensitat, però que «totes» reprodueixen la violència masclista i les discriminacions per motiu d'identitat i/o expressió de gènere i orientació sexual.